Tort cu lămâie fără făină și fără unt. Foarte moale și cu o aromă mediteraneană. O porție are doar 150 de calorii

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Tort cu lămâie fără făină și fără unt. Foarte moale și cu o aromă mediteraneană. O porție are doar 150 de calorii
Tort cu lămâie fără făină și fără unt. Foarte moale și cu o aromă mediteraneană. O porție are doar 150 de calorii

Tort cu lămâie fără făină și fără unt. Foarte moale și cu o aromă mediteraneană inconfundabilă. În acet desert foarte ușor și proaspăt nu există nici unt, nici făină, nici lapte. Cu toate acestea, este delicios, făcut din patru ingrediente și are o aromă mediteraneană inconfundabilă.

Este o alegere bună atât pentru un mic dejun, cât și pentru o gustare delicioasă după-amiaza, în special pentru copii. Cine dorește, poate înlocui lămâia cu portocala, iar desertul va avea în continuare un parfum proaspăt și plăcut de vară.

Încearcă și Așa faci cel mai bun aluat pentru plăcintă. Rețeta veche moldoveneasca e foarte simplă

Ingrediente pentru opt porții:

patru ouă;

150 de grame de migdale decojite;

50 de grame de stevie sau 150 grame de zahar obișnuit;

coaja și zeama unei lămâi, eventual organice;

praf de sare, 

câteva grame de unt pentru a unge tava de copt.

 

Tort cu lămâie fără făină și fără unt. Foarte moale și cu o aromă mediteraneană inconfundabilă. Mod de preparare

 

Într-un castron se pun albușurile și se mixează cu un praf de sare până la rigidizare. În alt castron se pun gălbenușurile și se mixează împreună cu stevia (sau zahăru obișnuit, la alegerea dvs.).

Ați putea încerca și: Prăjitură de ciocolată, gata în 5 minute. O porție are doar 40 de calorii 

Între timp, migdalele decojite se macină cu ajutorul unui robot de bucătărie. Migdalele trebuie să dobândească consistența unei făini. Aveți grijă să nu măcinați prea mult, altfel veți obține unt. Făina de migdale se adăugă la gălbenușurile de ou împreună cu coaja și zeama de lămâie. Mixați bine.

Vă sugerăm și rețeta: Tort cu lămâie și ghimbir. Un desert perfect și parfumat pentru micul dejun

Ultimul pas este să adăugați albușurile bătute: puțin câteodată și amestecând cu o spatulă de jos în sus. Acum preîncălziți cuptorul la 180 de grade, luați o matriță pe care o ungeți cu puțin unt și turnați amestecul.

Matrița se dă  la cuptor pentru aproximativ douăzeci și cinci de minute. Faceți testul scobitorii: dacă iese umed, mai lăsași tortul să se mai coacă. Când tortul este gata, este lăsat să se răcească., apoi se decorează cu zahăr pudră. Poftă bună!

Timp de preparare - 15 minute, timp de gătit - 30 minute, timp total - 45 minute, porții - 8, calorii - 150 pe porție. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel