Tort cu lămâie și ghimbir. Un desert perfect și parfumat pentru micul dejun

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Tort cu lămâie și ghimbir. Un desert perfect și parfumat pentru micul dejun
Tort cu lămâie și ghimbir. Un desert perfect și parfumat pentru micul dejun

Tort cu lămâie și ghimbir este un desert cu un miros irezistibil, perfect pentru micul dejun, dar și pentru o gustare la mijlocul dimineții. Moale și gustos, cu un parfum deosebit, acest desert va deveni preferatul dvs. Vă recomandăm să îl tăiați în pătrate după ce va fi gata. Aflați cum să faceți acest desert, urmând sfaturile noastre, pas cu pas, pentru a vă putea bucura și fiecare bucățică.

 

 

 

Ingrediente:

3 ouă

150 g zahăr

120 ml ulei 

1 iaurt de lămâie

250 g de făină

50 g amidon de cartofi

 praf de copt

coaja unei lămâi

rădăcină de ghimbir

 

Glazura albă de lămâie: zeama de la o lămâie, 100 g zahăr pudră, colorant alimentar alb  

Timp de preparare: 10 minute, timp de gătit: 35-40 minute

 

Tort cu lămâie și ghimbir. Un desert perfect și parfumat pentru micul dejun. 

 

Mai întâi, preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Spălați lămâia și radeți coaja. Apoi, într-un castron mare, puneți ouăle și zahărul, pe care le mixați bine cu telul electric, timp de câteva minute, pentru a obține un amestec spumos.

Ați putea fi, de asemenea, interesat de această rețetă: Desert ușor din două ingrediente. Este gata în 10 minute și nu conține zahăr

Între timp, puteți cernea făina, amidonul și praful de copt și le adăugați treptat în compoziția de ouă. Adăugați, apoi, iaurtul, coaja de lămâie ș i ghimbirul răzuit.

Vedeți și: Tort din foietaj cu cremă Chantilly. Este gata în 20 de minute, dar îi vei cuceri pe toți de la masă

Mixați bine până când aluatul este omogen. Ungeți o matrița cu puțin ulei și turnași în ea aluatul. Tortul se coace la 180 grade, timp de aproximativ 35-40 de minute. Faceți întotdeauna testul scobitorii, înainte de a scoate desetul din cuptor. 

Vă sugerăm și rețeta: Tartă super cremoasă cu lămâie. Fără grăsimi și fără zahăr. O porție are doar 130 calorii

Acum este timpul pentru prepararea glazurii. Stoarceți lămâia și filtrați zeama. Într-un castron se punea zeama de la o lămâie, se adaugă zaharul pudră. Amestecați cu grijă folosind un tel (dacă puteți și electric) pentru a obține o soluție omogenă. Se amestecă colorantul alimentar alb solubil în apă pentru o aromă uniformă. Glazura este gata.

Citiți și: Tartă de piersici și migdale. Un desert delicat și parfumat. Perfect pentru micul dejun

Când este gata, tortul cu lămâie și ghimbir se decorează cu glazură albă de lămâie. Desertul se servește  când este călduț. Tăiați-l în pătrate și puneți-l pe masă. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel