Tort cu mousse trio de ciocolată, un desert delicios. Rețeta direct de la cofetar te va da pe spate

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Tort cu mousse trio de ciocolată, un deseret delicios. Rețeta direct de la cofetar te va da pe spate
Tort cu mousse trio de ciocolată, un deseret delicios. Rețeta direct de la cofetar te va da pe spate

Această rețetă de tort cu mousse de ciocolată triplă este visul oricărui iubitor de ciocolată. 

Acest mousse este fără ou și necesită doar 3 tipuri de ciocolată și smântână, asta e tot! Fără ouă și fără tehnici dificile. 3 straturi de mousse fin și cremos; ciocolată neagră, ciocolată cu lapte și ciocolată albă. Acest mousse triplu de ciocolată într-un pahar este un desert perfect pentru petreceri, zile de naștere, sărbători și orice altă ocazie.

 

Ingrediente Blat - Tort cu mousse trio de ciocolată

 

- 1 ou

- 50 ml ulei

- 50 ml lapte

- 50 ml cafea fierbinte

- 100 g zahăr

- 80 g făină

- 30 g cacao

- 5 g praf de copt

 

Cum se prepară blatul - Tort cu mousse trio de ciocolată

Uleiul, oul și laptele le amestecăm într-un bol, până se omogenizează. Într-un bol diferit punem ingredientele uscate pe care le amestecăm la sfârșit împreună cu celelalte și cu cafeaua fierbinte.

Turnăm aluatul într-o tavă și coacem 12-15 minute la temperatură medie.

 

2. Tort cu mo... (6ef17bec-77dd-4c61-8438-b817f8af818e.png)

 

Ingrediente mousse - Tort cu mousse trio de ciocolată

 

Mousse de ciocolată neagră:

- 115g (4 oz) ciocolată neagră

- 1 cană de smântână grea, împărțită

Mousse de ciocolată cu lapte:

- 115 g (4 oz) Ciocolată cu lapte

- 1 cană de smântână groasă, împărțită

Mousse de ciocolată albă:

- 115 g (4 oz) Ciocolată albă

- 1 cană de smântână groasă, împărțită

 

Cum se prepară mousse-ul - Tort cu mousse trio de ciocolată

Laptele, zahărul, gălbenușurile și amidonul le punem pe foc până se îngroașă. Împărțim crema în trei părți egale, adăugăm ciocolata în fiecare bol, gelatina o hidratăm, apoi o dizolvăm la microunde și o punem în cele trei boluri. Amestecăm bine și o acoperim cu folie pe fiecare bol, apoi o lăsăm la răcit.

Batem frișca, o împărțim în trei și o încorporăm cu cremă.

Există 2 opțiuni pentru a bate frișca:

1. Bateți toată frișca (540 ml) deodată, apoi împărțiți-o în 3 părți egale.

2. Împărțiți în 3 (180ml), apoi bateți fiecare porție, această opțiune este mai precisă.

 

Cum se asamblează torul cu mousse trio de ciocolată

 

Însiropăm blatul apoi punem primul strat de cremă cu ciocolată (80% cacao). Îl lăsăm la frigider pentru 30 de minute, apoi următorul strat și tot așa. Facem glazura și ornăm tortul cum vrem. Poftă bună!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel