Ești curios să afli cum să faci această minune albă? Iată ingredientele necesare de care ai nevoie:
4 linguri de făină de migdale,
140 de grame de făină albă de grâu,
3 ouă,
80 ml băutură de nucă de cocos,
120 de grame de zahăr,
1 linguriță de extract de vanilie,
o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu,
60 ml ulei de porumb.
Ingredientele pentru glazură:
250 de grame de mascarpone,
150 gr ciocolată albă.
Ingredientele pentru sirop:
1 pahar mic de rom,
1 plic de vanilie,
½ pahar de apă,
2 lingurițe de zahar brun
Tort cu nucă de cocos și ciocolată albă. Un desert ușor și delicios! REȚETA PAS CU PAS
Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să separați albușurile de gălbenușuri. Albușurile se pun într-un bol și se bat cu un praf de sare, până se întăresc.
Încercați și: Tort de ciocolată, super moale și fără faină. Un ingredient neobișnuit îl face incredibil de delicios
Apoi se toarnă făina de migdale și cea de grâu, împreună cu bicarbonatul de sodiu si zaharul și se mixează ușor. În acest moment, adăugați în mixer gălbenușurile cu extractul de vanilie, uleiul și băutura de cocos și începeți să le amestecați.
Vă sugerăm și: Tort cu mousse trio de ciocolată, un desert delicios. Rețeta direct de la cofetar te va da pe spate
La final se adaugă încet albușurile spumă, amestecând cu o spatula de jos în sus. După ce ați făcut acest lucru, luați o tavă cu balamale și acoperiți marginile și fundul cu hârtie de copt, după ce ați uns-o ușor cu ulei. Turnați în tavă aluatul. Blatul se coace în cuptorul încălzit în prealabil pentru aproximativ 50 - 55 de minute, la o temperatură de 180 de grade. Când este gata se scoate din cuptor și se lasă să se răcească la temperatura camerei.
Citiți și: Tortul „Furtună în deșert”. Cel mai gustos tort pentru iubitorii de vanilie, nuci și ciocolată
În timpul în care se răcește, ne putem ocupa de glazură. Ciocolata albă trebuie topita la bain-marie. Odată topită, se lasă să se răcească, apoi se adaugă mascarpone și se amestecă ingredientele.
Pentru sirop: încălzim apa într-o cratiță, împreună cu romul, vanilia și zahărul brun. Apoi lăsăm amestecul să fiarbă aproximativ 5 minute.Luăm cratița de pe foc pentru a lăsa siropul să se răcească. În acest moment, tot ce rămâne este să asamblăm tortul.
Cu siguranță că v-ar place și: Tort cu ciocolată și vin roșu. Un desert rafinat care se prepară foarte ușor
Luam blatul și îl tăiem în jumătate. Ambele blaturi se stropesc cu siropul de rom. Punem primul blat pe un platou și îl acoperim din belșug cu glazură. Așezăm deasupra cealaltă foaie de blat. Acoperim cu glazură și cealaltă jumătate de tort.
La final, totul se presară cu nuca de cocos rasă. Cu ajutorul unei pungi de patiserie, poți decora suprafața tortului cu niște smocuri de glazură. Deasupra puteți pune bucăți de ciocolată cu cocos. Capodopera noastră de zăpadă este gata. Poftă bună!
Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link - https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News