Tort de biscuiţi cu rahat, reţetă rapidă, simplă şi delicioasă de primăvară, făcă coacere

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
Tort de biscuiţi cu rahat - captura video Home Cooking Adventure
Tort de biscuiţi cu rahat - captura video Home Cooking Adventure

Tort de biscuiţi cu rahat, o reţetă simplă, care ne aduce aminte de copilărie şi care se face rapid, cu ingrediente simple, fără coacere.  Este ideal dacă au rămas ingrediente pentru cozonaci precum nuci, rahat şi ciocolată pentru prăjituri pe care nu aţi mai folosit-o, pentru că aveţi şansa să realizaţi în doar 20 de minute un desert  delicios, care va fi apreciat de toţi cei dragi.

Pregătire: 15 minute

Gătit: 5 minute

Porţii: 12

Încearcă și: Tort cu banane și cafea, făcut la tigaie: Ieftin, pufos și delicios. Notează acum ingredientele

 

Tort de biscuiţi cu rahat. Ingrediente

 

Citește și Clătite japoneze foarte pufoase, ușor de preparat. Rețeta extrem de simplă care merită încercată!

400g ciocolată neagră, tocată grosier
250 ml (1 cană) smântână groasă
2 linguri lichior Cointreau
250g biscuiți simpli, tăiați grosier
6 x 55 g rahat turcesc, sferturi
140g (1 cană) miez de nucă sau fistic 
170g stafide
Zahăr pudră pentru ornat sau puteţi face o glazură de ciocolată după preferinţe

 

Mod de preparare

 

Puneţi ciocolata și smântâna într-o cratiță la foc mic. Gătiţi, amestecând, timp de 5 minute sau până când ciocolata se topeşte şi amestecul este neted. Se ia de pe foc. Se amestecă în compoziţie şi lichiorul Cointreau și se lasă deoparte timp de 5 minute să se răcească.

După ce s-a răcit compoziţia, puneţi într-un castron mare biscuiții, rahatul turcesc, nucile și stafidele şi apoi adăugați ciocolata și amestecați până se combină bine.

Căptușiți baza unei tăvi rotunde de 20 cm cu hârtie de copt antiaderentă.

Folosiţi o lingură pentru a pune compoziţia în tava pregătită, apăsând ferm pentru a-i da forma. Se pune la frigider timp de 6 ore.

Înainte de servire, puteţi pudra cu zahăr sau puteţi face mai multă cremă de ciocolată pe care o păstraţi pentru a glazura desertul. 

Serviţi cu o lingură de smântână dulce sau simplu.

Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel