Tort de cafea, rețeta rafinată a Marthei Stewart. Un desert ideal pentru a trezi toate simțurile
Există mulți oameni care nu își pot începe ziua fără o ceașcă bună de cafea. Indiferent dacă este neagră, cu lapte, fierbinte sau cu gheață, acest amestec este ideal pentru a trezi toate simțurile. Prin urmare, Martha Stewart, o femeie de afaceri americană, scriitoare și personalitate de televiziune, a creat această rețetă rafinată, astfel încât toți iubitorii de cafea să aibă un nou mod de a se bucura de ea.
Ingrediente pentru 8 porții.
2 căni și jumătate de făină
2 lingurițe de praf de copt
Jumătate de cană de lapte integral
250 de grame de unt
3 ouă
1 linguriță extract de vanilie
2 căni de zahăr
1 ceașcă de cafea foarte tare
Tort de cafea - Mod de preparare
Începeți prin preîncălzirea cuptorului și ungerea unei tăvi rotunde.
Apoi, amestecați făina și praful de copt într-un castron.
Încălziți laptele și untul într-o oală și puneți deoparte pentru utilizarea ulterioară.
Într-un alt castron, bateți ouăle folosind un mixer electric timp de 7 minute și încorporați treptat zahărul, esența de vanilie, cafeaua, amestecul de lapte și unt și făina și praful de copt până se omogenizează.
În cele din urmă, turnați amestecul în tavă și băgați-l în cuptor timp de 20 până la 25 de minute, sau până când o scobitoare introdusă în centru iese curată.
Pentru a o decora, Martha recomandă să faceți o glazură amestecând cafea instant, fulgi de ciocolată și frișcă.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News
Patronul unei mari companii, fericit că șoferii români nu-l mai fură la motorină: "S-au schimbat niște lucruri"
Bogdan Bolojan /
28 Martie 2025, 10:53
Felix Pătrășcanu, unul dintre cei mai cunoscuți antreprenori din industria de curierat din România, vorbește deschis despre schimbările pe care le-a observat de-a lungul anilor în rândul angajaților săi, despre provocările mediului de afaceri și despre rolul pe care e-commerce-ul îl joacă în dezvoltarea acestei industrii. Deși drumul nu a fost ușor, el vede în România o țară cu oportunități mari pentru antreprenoriat, tocmai datorită problemelor care așteaptă să fie rezolvate.