O prăjitură fabuloasă de cafea cu afine și miez de coajă. Această rețetă este una direct de la un cofetar, în care a fost înlocuit tot zahărul cu înlocuitori pentru a se bucura de ea și persoanele cu diabet. Pentru cei care preferă zahărul, acesta poate fi pus la loc dacă doriți. Oricum ar fi, este minunată. Iată rețeta propusă de All Recipes.
Tort de cafea și afine - Ingrediente
- 96 g de unt, topit și răcit
- 128 g de lapte
- 3 ouă
- 1 linguriță de extract de vanilie
- 128 g de îndulcitor zaharos granular
- 2 lingurițe de praf de copt
- 384 g de făină de toate tipurile
- 224 g de afine proaspete sau congelate
- 192 g de înlocuitor de zahăr brun malitol
- 96 g de făină
- 2 lingurițe de scorțișoară măcinată
- 64 g de unt, înmuiat
Tort de cafea și afine - metodă de preparare
Pasul 1. Preîncălziți cuptorul la 175 grade Celsius. Ungeți și făinați o tavă de copt.
Pasul 2. Într-un castron mare, amestecați împreună untul topit, laptele, ouăle, vanilia și 192 g cești de înlocuitor de zahăr. Combinați 384 g de făină și praful de copt; amestecați în ingredientele umede până când se amestecă. Încorporați afinele. Întindeți uniform în tava pregătită.
Pasul 3. Într-un castron mic, amestecați împreună înlocuitorul de zahăr brun, 96 gde făină și scorțișoara. Încorporați untul înmuiat cu o furculiță până când amestecul este sfărâmicios. Se presară peste partea de sus a prăjiturii.
Pasul 4. Coaceți timp de 35-40 de minute în cuptorul preîncălzit, până când o scobitoare introdusă în centrul prăjiturii iese curată. Această prăjitură se servește cel mai bine caldă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News