Tort de ciocolată cu mousse de căpșuni: O explozie de gust și eleganță în fiecare felie

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Tort de ciocolată cu mousse de căpșuni: O explozie de gust și eleganță în fiecare felie / Foto: Captura Youtube
Tort de ciocolată cu mousse de căpșuni: O explozie de gust și eleganță în fiecare felie / Foto: Captura Youtube

Tortul de ciocolată cu mousse de căpșuni este perfect pentru a aduce un strop de răsfăț într-o zi specială. Aromele bogate ale ciocolății se combină perfect cu delicatețea mousse-ului de căpșuni, creând un desert care va impresiona cu siguranță. 

Acest desert este ideal pentru ocazii speciale sau pentru a impresiona pe cineva drag. Să începem!

 

Tort de ciocolată cu mousse de căpșuni - Ingrediente

 

Pentru blatul de ciocolată:

- 200 g de ciocolată neagră (70% cacao)

- 150 g de unt nesărat

- 200 g de zahăr

- 4 ouă mari

- 120 g de făină

- 1/2 linguriță de praf de copt

- 1/4 linguriță de sare

- o linguriță de extract de vanilie

Pentru mousse-ul de căpșuni:

- 300 g de căpșuni proaspete (sau congelate, decongelate)

- 200 ml de smântână pentru frișcă (minim 30% grăsime)

- 100 g de zahăr pudră

- 3 foi de gelatină (sau un plic de gelatină granule)

- o linguriță de suc de lămâie

- o linguriță de extract de vanilie

Pentru decor:

- 100 g de căpșuni proaspete, tăiate în jumătăți

- Frunze de mentă proaspătă (opțional)

- Cacao pudră sau ciocolată rasă (opțional)

 

Tort de ciocolată cu mousse de căpșuni - Rețeta pas cu pas 

 

1. Prepararea blatului de ciocolată

Preîncălziți cuptorul la 180°C și ungeți cu unt o formă de tort cu diametrul de 23 cm. Tapetați fundul formei cu hârtie de copt pentru a preveni lipirea.

Topiți ciocolata și untul împreună. Puteți face acest lucru într-un bol rezistent la căldură, pe baie de aburi, sau în cuptorul cu microunde, amestecând la fiecare 30 de secunde până se topește complet și devine neted.

Bateți ouăle cu zahărul într-un bol mare până devin pufoase și de culoare deschisă. Adăugați extractul de vanilie și amestecați bine.

Încorporați amestecul de ciocolată în amestecul de ouă, amestecând ușor cu o spatulă.

Amestecați făina, praful de copt și sarea într-un bol separat, apoi adăugați-le treptat în amestecul de ciocolată, amestecând ușor până se omogenizează.

Turnați aluatul în forma pregătită și coaceți timp de 25-30 de minute, sau până când o scobitoare introdusă în centru iese curată. Lăsați blatul să se răcească complet înainte de a-l scoate din formă.

2. Prepararea mousse-ului de căpșuni

Pregătiți gelatina conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Dacă folosiți foi de gelatină, puneți-le în apă rece timp de 5-10 minute pentru a se hidrata, apoi scurgeți-le bine.

Pasati căpșunile într-un blender sau robot de bucătărie până obțineți un piure fin. Adăugați suc de lămâie și amestecați.

Încălziți o parte din piureul de căpșuni într-o cratiță mică. Adăugați gelatina hidratată și amestecați până se dizolvă complet. Lăsați să se răcească puțin.

Bateți smântâna până devine frișcă bătută (vârfuri moi). Adăugați zahărul pudră și extractul de vanilie, continuând să bateți până când frișca este fermă.

Incorporați amestecul de căpșuni în frișca bătută, amestecând ușor cu o spatulă până se omogenizează.

Turnați mousse-ul peste blatul de ciocolată răcit, nivelând suprafața cu o spatulă.

Refrigerati tortul pentru cel puțin 4 ore sau până mousse-ul s-a întărit complet. Este recomandat să lăsați tortul peste noapte pentru rezultate optime.

3. Decorarea tortului

Decorați tortul înainte de servire. Așezați jumătățile de căpșuni pe suprafața mousse-ului și adăugați frunze de mentă pentru un aspect proaspăt.

Sifonați cacao pudră sau ciocolată rasă deasupra tortului pentru un aspect elegant și suplimentar de savoare.

Serviți tortul rece, tăiat în felii și savurați fiecare bucată de acest desert decadent!

Sfaturi suplimentare: Pentru un plus de aromă, puteți adăuga puțină esență de rom în aluatul de ciocolată sau în mousse-ul de căpșuni. Dacă doriți un tort mai ușor, puteți folosi ciocolată cu un conținut mai mic de cacao și reduceți cantitatea de zahăr.

 

---------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt                                         

 - https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g                                            

- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G                                           

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ     

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel