Tort de ciocolată fără făină. O minune din doar 5 ingrediente

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Tort de ciocolată fără făină - un desert din doar 5 ingrediente
Tort de ciocolată fără făină - un desert din doar 5 ingrediente

Tortul de ciocolată fără făină este o prăjitură delicioasă, moale și aromată, fără drojdie sau praf de copt, perfectă pentru iubitorii de ciocolată cu intoleranță la gluten. 

Publicitate

Ori de câte ori vrei să-ți lași oaspeții fără cuvinte, pregătește un delicios tort de ciocolată fără făină. Pregătirea acestui desert este foarte rapidă și ușoară, iar rezultatul este cu adevărat spectaculos.

Ingrediente pentru o formă de tort de 20/22 cm

- 200 g ciocolată neagră

- 130 g unt

- 100 g zahăr

- 3 ouă

- 60 g cacao amară pudră

- zahăr pudră, după gust

Tort de ciocolată fără făină. Cum se face 

 

Pentru a pregăti tortul de ciocolată fără făină, întâi amestecăm bucățile de ciocolată neagră și untul și le topim la bain-marie sau la cuptorul cu microunde.

Separat, se bat cele trei ouă cu zahărul [3], folosind un mixer electric, până când amestecul devine omogen și ușor. Adăugați ciocolata topită și untul în amestec și amestecați cu o spatulă.

La final se adaugă pudra de cacao cernută și se amestecă din nou.

Vezi și: Cum să mănânci paste fără să te îngrași. Uită de diete minune, respectă aceste reguli simple

Se toarnă amestecul într-o formă de tort de 20 cm tapetată cu hârtie de copt și se coace la 180° timp de 25-30 de minute. Nu vă faceți griji dacă scobitoarea va ieși puțin umedă: acest tort de ciocolată fără făină este o prăjitură care va rămâne destul de umedă în interior.

După ce s-a răcit, putem scoate prăjitura din formă, o putem decora cu zahăr pudră și o putem servi.

Poftă bună!

Sfaturi pentru un desert perfect

 

Puteți să decorați acest tort cu ciocolată fără făină nu numai cu zahăr pudră, ci și cu frișcă, cu o lingură de înghețată sau cu cremă mascarpone.

Tortul de ciocolată fără făină este perfect pentru micul dejun sau pentru o gustare, având un raport perfect între gust și calorii livrate. Totodată, este un desert excelent la sfârșitul mesei, mai ales atunci când aveți invitați cu boală celiacă sau intoleranță la gluten.

Aceast desert face parte din categoria prăjiturilor fără făină pe care le putem prepara în cazul unor intoleranțe alimentare ale invitaților noștri.

Dacă ți-a plăcut această rețetă, cu siguranță îți va plăcea tortul italian de mere, o interpretare fantastică a celebrului desert care face ravagii la nivel mondial.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel