Tort de clătite americane - un desert de milioane

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Tort de clătite americane - un desert de milioane / Foto: Unsplash
Tort de clătite americane - un desert de milioane / Foto: Unsplash

Acest tort de clătite americane este un desert minunat, care va impresiona cu siguranță pe oricine îl gustă. Fiind ușor de preparat și delicios de savurat, este perfect pentru a fi împărtășit cu cei dragi în orice moment special sau doar pentru a vă răsfăța pe dumneavoastră și familia într-o zi obișnuită. 

Clătitele americane sunt un deliciu indulgent, iar atunci când le transformi într-un tort, rezultatul este pur și simplu divin. Cu straturi moi de clătite moi și umplutură cremoasă, acest desert va fi cu siguranță un succes.

 

Tort de clătite americane - Ingrediente

 

Pentru clătite:

- 2 ouă mari

- 190 grame de făină

- 300 ml de lapte

- 25 grame de zahăr

- 30 grame de unt topit

- 10 grame de praf de copt

- 5 ml de extract de vanilie

- Un praf de sare

Pentru umplutură:

- 500 ml de frișcă lichidă

- 250 grame de brânză mascarpone

- 60 grame de zahăr pudră

- 5 ml de extract de vanilie

Pentru decor:

- Fructe proaspete (de exemplu, căpșuni, afine, mure)

- Sirop de arțar

- Zahăr pudră pentru presărat

 

Tort de clătite americane - Metoda de preparare 

 

Începeți prin pregătirea clătitelor. Într-un castron mare, bateți ouăle împreună cu zahărul și extractul de vanilie până când obțineți o compoziție omogenă.

Adăugați laptele și untul topit în compoziție și amestecați bine.

Încorporați făina, praful de copt și sarea și amestecați până când obțineți un aluat fără cocoloașe.

Încălziți o tigaie antiaderență și ungeți-o ușor cu unt sau ulei. Turnați o porție de aluat în tigaie, astfel încât să formați clătite mici, cu un diametru de aproximativ 10-12 centimetri. Gătiți clătitele pana devin aurii pe ambele părți.

Repetați procesul până când terminați tot aluatul, apoi lăsați clătitele să se răcească complet.

Într-un castron mare, bateți frișca lichidă până când începe să se îngroașe, apoi adăugați zahărul pudră și extractul de vanilie și continuați să bateți până când obțineți o consistență fermă.

Într-un alt castron, amestecați brânza mascarpone până când devine moale și netedă, apoi adăugați treptat frișca bătută și amestecați până la omogenizare.

Asamblați tortul alternând straturi de clătite și straturi de umplutură de frișcă și mascarpone. Începeți cu un strat subțire de umplutură pe fundul platoului, apoi adăugați clătitele și umpleți-le cu umplutura. Continuați până când folosiți toate ingredientele.

Acoperiți tortul și puneți-l la frigider pentru cel puțin 2 ore sau până când umplutura se întărește.

După ce tortul s-a răcit suficient, decorați-l cu fructe proaspete și presărați cu zahăr pudră. Servește cu sirop de arțar sau după preferințe.

 

------------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt                                          

 - https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g                                           

- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G                                           

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel