Cornelia Rednic este într-o formă de invidiat. Frumoasa interpretă de muzică populară din zona Maramureșului a slăbit, în ciuda pandemiei care a contribuit la „rotunjirea“ siluetei celor mai mulți dintre noi.
Ea a spus că a avut mai mare grijă ce și când mănâncă și că are grijă ca între ultima cină și prima masă de a doua zi să fie o distanță de 12-14 ore. Cel mai adesea, spune artista, consumă 100 de game de carne, fiarta sau pe grătar, cu legume și verdețuri, și a exclus din alimentație pâinea, zaharul, orezul și cartofii.
Pentru întâlnirea cu Mihaela Bîrzilă, gazda emisiunii News Magazine, difuzată duminică la Antena 3, Cornelia Rednic a pregătit un desert apetisant: Tort de iaurt, fără gluten.
Vă prezentăm și noi rețeta unui astfel de tort, în cele ce urmează.
Ingrediente pentru un tort de iaurt, fără gluten, suficient pentru 8 persoane
Ouă - 4;
Coajă de lămâie - 0,5 g,
Iaurt natural (scurs, vom avea nevoie de aproximativ 5 unități de 125 g) - 400 g,
Esență de vanilie - 2,5 ml;
1 praf de sare,
Îndulcitor potrivit pentru gătit lichid (sau după gust) - 20 ml,
Amidon de porumb - 35 g.
Tort de iaurt. Rețeta surprinzătoare a Corneliei Rednic, fără gluten: Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul la 170 ° C și pregătiți o matriță rotundă, de aproximativ 20 cm în diametru. Va fi mai ușor de mutat dacă are fundul detașabil și pe bază se așează o foaie de hârtie antiaderentă închizând inelul pe ea, astfel încât hârtia să iasă puțin. Ungeți puțin părțile laterale cu ulei floarea soarelui sau ulei de măsline ușor.
Scurgeți zerul din iaurturi și amestecați-le pe toate într-un vas până devine omogen, cremos. Acum, cântărește iaurtul pentru a avea exact 400 .
Separat, albușurile de separă de gălbenușuri. Gălbenușurile se bat împreună cu coaja de lămâie (sau folosiți vanilie sau portocală), amidonul de porumb cernut și îndulcitorul după gust (aproximativ echivalent cu 80-100 g zahăr) cu un tel manual. Adăugați iaurtul și bateți încă puțin până obțineți o cremă netedă.
Cu un tel foarte curat, bateți albușurile până devin tari. Incorporați-le în amestecul principal, cu mișcări de învăluire folosind o spatulă sau o lingură de silicon. Amestecul trebuie să fie unul aerat.
Se toarnă în matriță, nivelând suprafața cu spatula sau partea din spate a unei linguri și se coace la înălțime medie timp de aproximativ 50-55 minute. Va crește mult, dar apoi se va lăsa când va ieși din cuptor. Mare grijă să nu ardă înainte de timpul restabilit. Poate fi acoperit cu o folie de aluminiu.
Așteptați puțin după ce l-ați scos din cuptor înainte de a deschide matrița și lăsați-l să se răcească. puneți tortul la frigider pentru a-l răcori înainte de tăiere, astfel încât să fie mai bine închegat.
Tortul se poate servi însoți de fructele proaspete, precum căpșuni, zmeură sau afine, pe care le putem găti fierbe ușor o reducție cu puțin suc de portocale. De asemenea, putem adăuga coajă proaspătă de citrice deasupra sau nuci tocate deasupra pentru a da un contrast crocant.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News