Ingrediente:
500 de grame de biscuiți cu ciocolată
1/4 cană de margarină topită
1 cană de ciocolată semi-amară de patiserie, topită și fierbinte
2 litri de înghețată cu vanilie
1 cana de frișcă
12 cireșe în sirop
Tort de înghețată cu vanilie - Mod de preparare
Măcinați jumătate din biscuiți și amestecați-i cu margarina topită pentru a forma o pastă. Așezați această pastă pe fundul unei tăvi cu margini detașabile cu diametrul de 23 de centimetri. Așezați restul biscuiților în picioare, în jurul marginii tăvii. Se toarnă 3/4 cană de ciocolată topită peste aluatul de biscuiți. Se congelează 15 minute.
Scoateți 1 litru de înghețată de vanilie din congelator și lăsați-o să se înmoaie la temperatura camerei sau la cuptorul cu microunde. Așezați înghețata înmuiată deasupra stratului de ciocolată. Se congelează 30 de minute.
Rulați restul înghețatei de vanilie în bile și aranjați-le pe stratul de înghețată. Se îngheață până la întărire, aproximativ 4 ore sau peste noapte.
Se ornează cu restul de ciocolată topită, frișcă și cireșe.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News