Tort de lămâie cu iaurt este un desert răcoritor de vară pe care trebuie să-l încerci, măcar o dată în viață. Cu siguranță copiii îl vor iubi.
Vezi și: Tiramisu FĂRĂ coacere și fără ou. Rețetă extrem de SIMPLĂ, gata în doar 10 minute
Ingrediente
- 200 grame biscuiți
- 100 grame unt
- 170 grame zahăr
- 300 grame iaurt grecesc
- 250 grame frișcă
- 200 grame cremă de brânză
- 130 ml suc de lămâie
- 10 grame gelatină
- 100 ml apă
- 100 ml Suc de portocale
- 15 g amidon
- o lămâie
Tort de lămâie cu iaurt. Mod de preparare
Biscuiții se mărunțesc cu un făcăleț, apoi se pun într-un bol și se amestecă cu untul topit. Se pune amestecul într-o formă detașabilă cu diametrul de 22 cm și se apasă cu lingura bine. Amestecul trebuie nivelat perfect.
Se bate frișca până devine fermă. În alt bol, se pune pune iaurtul, crema de brânză, 100 de grame de zahăr și se mixează bine, apoi se adaugă treptat frișca bătută și se mixează până se încorporează complet.
Se stoarce zeama de la o lămâie și se hidratează gelatină în apă rece. Apoi, se pune pune zeama de lămâie si gelatina într-o crăticioară și se lasă la foc mic până se dizolvă. Se pune amestecul în bolul cu cremă de brânză și se amestecă foarte bine.
Se toarnă crema obținută peste blatul de biscuiți, se nivelează bine, iar apoi se dă la frigider pentru 3 ore.
Cum se prepară jeleul
Secretul acestui tort de lâmâie cu iaurt este jeleul delicios. Iată cum se face.
Se pun într-un vas 100 ml suc de lămâie, sucul de portocale, 70 g de zahăr și amidonul și se amestecă bine cu telul. Se pune pe foc mic și se amestecă încontinuu până se îngroașă. După ce s-a răcit puțin, se toarnă peste tortul întărit.
Tortul de lămâie cu iaurt se dă la frigider încă 30 de minute, până se întărește jeleul.
Înainte de a servi, se scoate din forma și se decorează cu felii de lămâie.
Vezi și: Prăjitură cu lapte cald - Atât de umedă și pufoasă, încât ai impresia că e însiropată
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News