Tort de post cu ciocolată: Nu o să îți vină să crezi cât de simplu și rapid se face!

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
Tort de post cu ciocolată: Nu o să îți vină să crezi cât de simplu și rapid se face!
Tort de post cu ciocolată: Nu o să îți vină să crezi cât de simplu și rapid se face!

Pentru cei care adoră deserturile, perioada postului poate fi destul de dificilă. La urma urmei, cea mai mare parte a deserturilor preferate sunt greu de făcut fără lapte sau ouă. Dar nu este imposibil! Vă prezentăm o rețetă uimitoare de tort de post cu ciocolată. Pe cât de simplu și rapid se face, pe atât de delicios este.

Postul nu este un motiv pentru a renunța la dulciuri. Se pot face brioșe, checuri, clătite și multe alte delicii grozave fără a folosi ouă, lapte sau alte lactate.

Citește și Tort de cafea, rețeta rafinată a Marthei Stewart. Un desert ideal pentru a trezi toate simțurile

Iată o rețetă genială de tort de ciocolată, de post.

Vezi și: Pască Kulich - Cruffin, rețeta ortodocșilor ruși pentru cea mai mare sărbătoare creștină. Preparatul uimitor, pas cu pas

 

Ingrediente

3 căni de făină;

2 căni zahăr nerafinat;

1 linguriță bicarbonat de sodiu;

un praf de sare;

1/3 pachet de cacao;

esență de vanilie;

zahăr vanilat;

3 linguri  oţet;

¾ cană ulei de floarea soarelui,

2 căni de cafea rece.

 

Pentru glazură

3 linguri cacao;

1 cana de zahar;

1 linguriță ulei;

3 linguri apă.

Tort de post cu ciocolată, mod de preparare pas cu pas

 

Pasul 1. Într-un bol încăpător adăugați ingredientele uscate: sarea, bicarbonatul de sodiu, făina, zahărul, cacao și zaharul vanilat și amestecați-le.

Pasul 2. Separat, mixați cafeaua și uleiul vegetal și adăugați apoi oțetul și esența de vanilie. Emulsia astfel obținută se toarnă în bolul cu ingredientele uscate. Mixați până la omogenizare.

Pasul 3. Puneți compoziția într-un vas uns cu ulei vegetal și puneți-l într cuptorul  preîncălzit la 180 de grade.

Pasul 4. Coaceți timp de 50 de minute.

Pasul 5. Verificați dacă este copt cu ajutorul unei scobitori. Scoateți tortul din cuptor și lăsați-l în matriță până când se răcește complet.

Pasul 6. Pentru glazură, amestecați ingredientele și fierbeți-le la foc mic.

Pasul 7. Scoateți tortul din matriță și acoperiți-l cu glazură fierbinte.

Dacă v-a plăcut rețeta de tort de post cu ciocolată, s-ar putea să vă placă și rețeta de Lemon polenta cake: Prăjitura cu mălai cu care chef Sorin Bontea l-a cucerit pe Nicolai Tand, varianta de post.

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link-> https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g )

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel