Astăzi vă prezentăm trei rețete delicioase și simple de tort de napolitane, mai mult sau mai puțin dulci - penrtu gustul fiecăruia.
Prăjitură de napolitană cu lapte condensat și unt
Foi de napolitane - 100 g.
Lapte condensat - 600 gr.
Unt - 270 gr.
Scoateți în prealabil untul din frigider și înmuiați-l la temperatura camerei. Îl puteți lăsa într-un loc însorit. Se amestecă laptele condensat și untul până la omogenizare. Se unge o farfurie mare și plată cu puțină smântână și se așază prima poaie de napolitană astfel încât să nu alunece pe farfurie.
Se suprapune tortul, presărând fiecare strat cu cremă. Se ornează partea de sus a prăjiturii cu lapte condensat îndulcit și se decorează cu fructe de pădure proaspete sau nuci, dacă se dorește. Puneți prăjitura la frigider peste noapte.
S-ar putea să vă placă și: Sbriciolata de lămâie fără coacere - un desert proaspăt și incredibil de aromat
Prăjitură de vafe cu lapte condensat și smântână
Foi de vafe gata preparate - 300 g.
Lapte condensat fiert - 1 borcan (370 g).
Smântână 20% - 380 g.
Această variantă de prăjitură este mai puțin calorică și nu este atât de îmbietoare la gust.
Scoateți în prealabil smântâna din frigider. Folosiți un tel pentru a amesteca smântâna și laptele condensat. Se asamblează tortul, alternând straturile și crema. Se întinde crema pe partea de sus și pe părțile laterale ale tortului. Puneți tortul la frigider timp de 2-5 ore, în funcție de grosimea straturilor.
Încearcă și: Salata bunicii, după care toată lumea este înnebunită: Simplu de făcut, bogată în vitamine și cu ingrediente ieftine
Tort de vafe cu cremă
Foi de vafe - 300 g.
Lapte - 500 ml.
Ouă- 2 buc.
Zahăr - 120 gr.
Unt - 50 gr.
Făină de grâu - 3 linguri.
Se amestecă ouăle și zahărul într-un castron. Se adaugă făina și se adaugă 100 de grame de lapte rece. Se amestecă bine. Aduceți restul de lapte la fierbere pe aragaz. Se toarnă amestecul de ouă în laptele clocotit într-un jet subțire, amestecând constant pentru a preveni formarea de cocoloașe.
Se fierbe crema timp de 3 minute la foc mic, amestecând constant. Se oprește focul și se adaugă untul rece până când acesta se dizolvă. Se acoperă crema finită cu folie alimentară și se răcește la temperatura camerei. Se așază tortul de vafe în straturi, cu cremă și cu aluatul de aluat. Se lasă la frigider timp de 2 ore.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News