Tort din 3 ingrediente, fără coacere - Ingrediente
700 g de turtă dulce (cu/fără umplutură; moale).
Pentru cremă:
700 g de smântână fermentată;
4-8 linguri de zahăr (după gust).
Pentru ganache-ul de ciocolată:
25 ml de lapte;
25 g de unt;
50 g de ciocolată neagră min. 50%.
Tort din 3 ingrediente, fără coacere - Mod de preparare
Pasul 1 este să începeți cu pregătirea cremei: bateți smântâna fermentată și zahărul cu mixerul, blenderul sau telul până când zahărul se va dizolva.
Apoi, luați turta dulce și tăiați-o în bucățele. Puneți bucățelele de turtă dulce într-un castron adânc și adăugați crema de smântână. Amestecați foarte bine, astfel încât toate bucățelele de turtă dulce să fie acoperite de ea.
Transferați compoziția rezultată într-o formă sau tavă tapetată cu folie alimentară. Răspândiți-o uniform și acoperiți-o cu folie alimentară.
Dați tortul la frigider pentru câteva ore sau peste noapte, până se va închega complet. Apoi răsturnați-l pe un platou și îndepărtați folia alimentară de pe suprafața lui.
Pregătiți ganache-ul: puneți laptele și untul într-o crăticioară. Încălziți-i până aproape de punctul de fierbere. Adăugați ciocolata tăiată mărunt. Lăsați-o să interacționeze timp de 30-60 secunde cu lichidul fierbinte, după care amestecați totul până la omogenizare. .Lăsați ganache-ul să se răcească până la temperatura camerei. Apoi transferați-l într-un poș și aplicați-l haotic pe suprafața tortului.
Dați tortul la frigider pentru 30-60 minute, pentru ca glazura să se întărească complet. Apoi porționați-l și serviți-l. Este moale, fin și delicios!
Sursa: retete-usoare.eu
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News