Ingrediente pentru aproximativ 8 porții
800 g de aluat de foietaj;
240 g smântână proaspătă;
1 litru de lapte;
7 gălbenușuri;
80 g amidon de cartofi;
300 g zahăr;
vanilie.
Tort din foietaj cu cremă Chantilly. Mod de preparare
În primul rând, pentru a pregăti acest desert rapid și irezistibil, începeți cu crema Chantilly. Într-o cratiță, încălziți laptele împreună cu vanilia.
Într-un castron bateți gălbenușurile cu zahărul și amidonul de cartofi cu un tel electric. Mixați până obțineți o consistență ușoară și spumoasă.
Tort de cacao, cu cremă de Nutella și frișcă. O rețetă ușoară, dedicată gurmanzilor
În acest moment, adăugați amestecul în cratița cu lapte și vanilie și lăsați cratița e foc mic, pe foc, amestecând continuu până când obțineți consistența dorită. Când este gata, crema se transferă într-un castron acoperit cu folie alimentară și se lasă să se răcească.
Ați putea prepara și: Tort brazilian de ciocolată. Un desert delicios și irezistibil. Ingredientul secret din blat, la care nici nu te-ai fi gândit
Acum bateți smântâna, folosind telul electric, până obțineți o consistență vaporoasă și compactă. Când crema s-a răcit complet, adăugați smântâna bătută, amestecând cu o spatulă, de jos în sus, astfel veți obține o cremă netedă și omogenă.
Chantilly este gata și puteți asambla desertul.
Luați un platou, puneți o foaie de foietaj, pe care o acoperiți cu un strat de cremă Chantilly, pe care o nivelați cu o spatulă. Continuați astfel până când foietajul și crema sunt terminate. După întinderea ultimului strat de cremă, sfărâmați o foaie de foietaj într-un mixer. Fărâmiturile obținute presărați-le pe întreaga suprafață a tortului. Puneți tortul la frigider timp de 2 ore înainte de servire. Poftă bună.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News