Tort Egiptean pentru bucătărese ambițioase. Un desert sofisticat pe care să îl prepari la evenimente

Alexandra Curtache |
Data publicării:
StiriDiaspora

Această prăjitură egipteană cu alune sau nuci este cea mai cremoasă, mai dulce și mai reconfortantă prăjitură pe care ți-o poți imagina. Nuci, cremă de unt și o umplutură de cremă de caramel, se poate mai bine de atât?

Deși această prăjitură se numește egipteană, nu se știe dacă este cu adevărat o rețetă egipteană. Dar a devenit celebră în România sub această denumire și toată lumea o îndrăgește. Ce mai stai? Pune șorțul pe tine și prepară cel mai bun tort cu nuci și caramel.

 

Tort Egiptean - Ingrediente pentru blat:

- 6 albușuri

- 6 linguri zahăr

- 1 lingură și jumătate cu făină

- 120 g alune măcinate sau nuci

 

Mod de preparare:

Imparți ingredientele în 3 și pregătești 3 blaturi, în felul următor: bați albușurile spumă, adaugi zahărul și bați până ce acesta se topește. Amesteci făina cu nucile măcinate și o încorporezi în albușuri. Omogenizezi ușor și nivelezi compoziția pe fundul unei tăvi rotunde, tapetate cu hârtie de copt.Dai tava la cuptor pentru circa 25 minute.

 

Tort Egiptean -  Ingrediente pentru prima cremă 

 

- 6 gălbenușuri

- 6 linguri zahăr

 - 340 ml lapte

- 170 g unt

- 2 linguri amidon

- 1 baton de vanilie

 

Mod de preparare:

Cele 6 gălbenușuri  rămase de la foi le amesteci  într-o crăticioară cu amidonul, zahărul și laptele adăugat trptat. Pui crăticioara pe foc și amesteci  încontinuu, până se îngroașă și devine ca o budincă. Lași apoi să se răcească. Untul moale îl mixezi  într-un vas, apoi încorporezi crem de gălbenușuri și batonul de vanilie tăiat sau zdrobit mărunt.

 

Tort Egiptean -  Ingrediente pentru a doua cremă

 

- 220 ml frișă

- 150 g zahăr

- 120 g alune sau nuci zdrobite în bucăți mai mari

 

Mod de preparare:

Topești zahărul, apoi îl torni în strat subțire pe o tavă unsă cu puțină grăsime.Lași să se răcească și îl dezlipești ușor, apoi îl mărunțești (pui bucățile într-o pungă de plastic și le zdrobești cu sucitorul). Bați frișca tare și adaugi caramelul zdrobit și miezul de nucă sau alunele tocate.Dai crema la frigider câteva ore.

 

2. Tort Egipt... (tort-egiptean-2.png)

 

Cum se asamblează Tortul Egiptean - Rețeta pas cu pas

 

Pe un platou așezi prima foaie, 1/3 din crema de vanilie și 1/3 din frișcă. Procedezi la fel și cu celelalte foi. Ultimul strat va fi de frișcă. Decorezi cu fire de caramel și jumătăți de miez de nucă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel