Tort fin cu lavandă. Fără unt și fără ouă, acest desert delicat și pufos vă va cuceri.
Ingrediente:
200 de grame de făină pentru prăjituri,
130 de grame de zahăr brun,
o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu,
trei muguri de lavandă tăiați mărunt, plus câțiva muguri întregi pentru decor.
SFAT: nu exagerați cu mugurii de lavandă deoarece aroma lor intensă poate fi prea puternică,
230 de grame de apă,
70 ml ulei de semințe de floarea soarelui,
2 linguri de suc de lămâie,
1 linguriță de extract de vanilie.
Tort fin cu lavandă. Fără unt și fără ouă, acest desert delicat și pufos vă va cuceri. Rețeta pas cu pas
Preîncălziți cuptorul la 180 grade. Acum luăm zahărul, făina și bicarbonatul de sodiu și le punem într-un bol. Adăugăm mugurii de lavandă și le amestecăm.
Puteți prepara și: Tort de ciocolată din doar două ingrediente. Un desert senzațional fără făină, unt, ouă și lapte
În alt bol, se pun ingredientele lichide: apa, uleiul, esența de lămâie și vanilia. Adăugam încet acest amestec lichid în bolul în care am pus ingredientele pulbere și le amestecăm bine, pentru a elimina cocoloașele. Când obținem o consistență fină, o lăsăm să se odihnească 5 minute.
Între timp, se pregătește tava de copt, care trebuie unsă cu puțin ulei și tapetată cu făină. Acum turnați aluatul în tava, pe care o dați în cuptorul preîncălzit. Tortul se coace ,timp de 40 - 45 de minute, la 180 grade. Facem testul cu scobitoarea înainte de a scoate desertul din cuptor.
Când tortul este gata, se scoate din cuptor și se lasă să se răcească. Ulterior, suprafața desertul se unge cu glazură de lămâie și se decorează cu muguri de lavandă.
Ingredientele necesare pentru glazură:
80 de grame de zahăr pudră,
3-4 linguri de lapte de migdale,
o linguriță și jumătate de extract de vanilie,
câțiva muguri de lavandă tăiați mărunt.
Vă sugerăm și: Prăjitura care te face să adori lămâia. Este pufoasă, aromată și ușor de făcut
Puneți vanilia și zahărul pudră într-un bol, adăugând laptele de migdale, câte puțin, până obțineți o consistență potrivită. Dacă este prea lichidă, adăugăm mai mult zahăr, iar dacă este prea groasă, adăugăm mai mult lapte. Glazura se fierbe un pic până se îngroașă. Când se răcește, ce această glazură se unge suprafața tortului nostru. Poftă bună!
Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link - https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News