Tort Himalaya este versiunea mult mai simplă a celebrului tort Pavlova. Pentru a obține acest desert delicios ai nevoie de doar 3 ingrediente și câteva minute libere.
Ingrediente
- 8 albușuri
- 500 grame zahăr
- unt pentru uns tava
- făină pentru presărat în tavă
- fructe proaspete
Vezi și: Cozonac fără frământare, pufos și aromat - Cea mai simplă rețetă
Tort Himalaya. Mod de preparare
Se bat albușurile spumă cu cele 500 de grame de zahăr, întocmai ca pentru bezele.
Cu ajutorul unui cornet se toarnă 6-7 cercuri, de aceeași mărime, adică de vreo 22 cm diametru, și cu un gol la mijloc, pe tăvi unse cu unt și presărate cu făină. Pentru ușurință, ca să iasă cercurile de aceeași mărime, se însemnează dinainte pe făina din tava cercurile cu ajutorul unui capac.
Se coc la cuptor, la foc mic.
Așezăm cercurile unele peste altele și le lipim între ele cu spumă de albuș. Se îndreaptă marginile, cu un cuțit, se îmbracă în albuș și se fac prin prejur garnituri tot de albuș, turnate cu un cornet mai fin.
Se dă iarăși la cuptor la foc mic, pentru a se usca complet.
Golul din mijloc se umple cu frișca bătută amestecată cu zmeură, fragi, căpșuni sau castane zaharisite.
Înainte de a fi servit, acest tort Himalya se se poate orna cu fructe proaspete pentru un aspect senzațional.
Cum se bat albușurile pentru bezele: se bat spumă și se adaugă zahărul, puțin câte puțin, până când se întăresc bine.
Vezi și: Praz cu pui și măsline, rețeta rapidă și foarte ușor de făcut. E absolut delicioasă!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News