Tortul Pavlova se face din următoarele ingrediente: 4 albușuri proaspete, 1 priză de sare extrafină, 160 de grame de zahăr tos fin, 1 plic de zahar vanilat sau 1 linguriță de extract de vanilie, 2 linguri de oțet de 9 grade, 20 de grame de amidon de porumb, 700 gr smântână pentru frișcă, 2 linguri de zahăr pudră vanilat, fructe (căpșuni, piersici, zmeură, portocale).
Citește și Plăcintă cu brânză din doar 3 ingrediente: Cea mai simplă și delicioasă rețetă
Penru susul de fructe: 100 de grame de căpșuni, 2 linguri de zeamă de lămâie și 2 linguri de zahăr tos
Tort Pavlova, mod de preparare
Albușurile se bat spumă cu sarea, până se întăresc și cresc în volum ca zăpada. Se adaugă zahărul tos treptat, în timp ce se bate în continuare cu mixerul la viteză mare. Adăugați zahărul vanilat. Se adaugă oțetul și se bate până când cristalele de zahăr nu se mai simt deloc. Apoi se adaugă amidonul și se incorporează în spuma de albușuri bătând 10-20 de secunde cu mixerul la viteză mare. Trebuie să se obțină o bezea fermă și lucioasă.
Așezați în tava cuptorul o coală de hârtie de copt și trasati un cerc cu diametrul de 22-26 cm. pe partea mată a hârtiei. Întoarceți coala de hârtie cu partea lucioasă în sus și, cu ajutorul spatulei, distribuiți bezeaua în interiorul cercului. Trebuie să țineți cont că dacă veți forma un cerc cu diametrul mai mic, veți obține o bezea mai înaltă, dar se va și coace ceva mai greu.
Dacă ți-a plăcut rețeta de Tort Pavlova, s-ar putea să îți placă și rețeta Prăjitura 12 linguri. Rețeta pas cu pas a celui mai rapid desert
Bezeaua la cuptorul preîncins la 120 de grade Celsius. Se poate porni ventilația, deoarece ajută la uscarea bezelei. Blatul este gata atunci când se desprinde cu ușurință de pe hârtia de copt și asta durează cam 1:30 ore. Se lasă blatul să se răcească bine, bine de tot și dacă va crăpa unde și unde, nu e niciun bai, oricum se va acoperi cu frișca bătută.
Tort Pavlova, mod de asamblare
Smântâna care e de minim 32% grăsime trebuie să fie foarte rece, atunci când o batem. Se bate smântâna pentru frișcă rece până se formează creste la suprafață, apoi se adaugă zahărul pudră vanilat și se bate în continuare până se întărește. Frișca bătută se distribuie într-un strat uniform deasupra blatului de bezea și se dă la rece.
Dacă ți-a plăcut rețeta de Tort Pavlova, s-ar putea să îți placă și rețeta Prăjitura Albă ca Zapăda cu foi pe dosul tăvii - rețeta clasică foarte simplă
Decorul de fructe e după preferințe: fe căpșuni, zmaură, mure, coacăze roșii, felii de kiwi. De aceleași preferințe depinde dacă se adaugă sau nu un sos de fructe.
Poftă bună.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News