Tort polonez Karpatka. Rețeta unui desert incredibil, dar foarte ușor de preparat acasă.
Vezi și: Prăjitură cu morcov și mere, de post - rețeta simplă
Ingrediente pentru aluat:
100 ml de apă
100 ml de lapte
140 g de făină
4 ouă
80 g de unt
1/2 linguriță de sare
15 g de fulgi de migdale
Vezi și: Prăjitura puturosului, de post, deliciul din 3 ingrediente: Simplu, ieftin și rapid
Ingrediente pentru cremă:
600 ml de lapte
150 g de zahăr
60 g de amidon
2 ouă
2 g de vanilie
200 g de unt
Tort polonez Karpatka. Rețeta unui desert incredibil, dar foarte ușor de preparat acasă. Cum se face
Într-o cratiță se pun untul, laptele, apa și sarea și se pun la fiert. Făina se adaugă în compoziția clocotită și amestecați până la omogenizare, fără să opriți focul. Puneți aluatul într-un bol și lăsați-l să se răcească.
Dacă ți-a plăcut rețeta de Tort polonez Karpatka. Rețeta unui desert incredibil, dar foarte ușor de preparat acasă, s-ar putea să îți placă și rețeta Tort delicios de post. Rețeta blatului din doar 4 ingrediente
După ce s-a răcit, încorporați ouăle în aluat unul câte unul până la omogenizare. Aluatul se împarte în 2 părți. O parte de aluat în se pune într-o formă, se presoară cu fulgi de migdale. Cealaltă parte se pune în altă tavă, dar fără a o orna cu fulgii de migdale. Blatul se coace în cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de 30 de minute.
Cum se face crema pentru Tortul polonez Karpatka
450 ml de lapte se pun la fiert. Ouăle se amestecă cu zahărul și vanilia până la omogenizare. Adăugați amidonul și laptele rămas și amestecați bine. Turnați 1/2 din laptele fiert în compoziția de ouă și mixați. Laptele rămas se pune pe foc și în el se toarnă amestecul de ouă amestecând până crema se va îngroșa.
Dacă ți-a plăcut rețeta de Tort polonez Karpatka. Rețeta unui desert incredibil, dar foarte ușor de preparat acasă, s-ar putea să îți placă și rețeta Prăjitură rafinată, gata în jumătate de oră. Rețeta perfectă pentru cei care nu au timp
Acoperiți crema cu folie alimentară și lăsați-o să se răcească. Între timp mixați untul până obțineți o masă pufoasă, pe care o veți amesteca cu crema fiartă.
Cum se asamblează Tortul polonez Karpatka
Puneți primul blat fără fulgi de migdale, distribuiți deasupra toată crema fiartă și acoperiți-o cu al doilea blat. Dați tortul la frigider pentru 3 ore. Poftă bună.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News