Chec pufos cu mere și lămâie este o rețetă ingenioasă pentru a nu arunca merele care încep să se strice.
Ingrediente pentru 10 persoane
110 g unt
110 g zahăr
4 ouă
250 g făină de grâu
10 g praf de copt
un vârf de sare
coaja de la o lămâie
sucul de la o lămâie
5ml esență de vanilie
3 mere mici
100 g zahăr pudră pentru decor
Chec pufos cu mere și lămâie - Mod de preparare
Batem untul și zahărul într-un castron adânc și larg până obținem un amestec cremos și albicios. Adăugați ouăle, pe rând și amestecați bine înainte de a adăuga următorul ingredient. Adăugați esența de vanilie, sucul de lămâie (rezervând două linguri pentru glazura finală) și amestecați pentru a se integra.
Într-un recipient separat, amestecați bine făina, praful de copt, sarea și coaja de lămâie. Adăugați amestecul în recipientul anterior, încetul cu încetul și amestecând bine, astfel încât să nu existe bulgări. Curățați și radeți merele și amestecați ușor până la obținerea unei mase omogene. Umplem cu ea o tavă de tort de 28 cm, cu baza și pereții unși și acoperiți cu hârtie de copt.
Introducem matrița în jumătatea inferioară a cuptorului, preîncălzită la 180 ° C cu căldură în sus și în jos, și coacem aproximativ 45-50 de minute. Se lasă să se răcească înainte de a acoperi cu glazură de lămâie, pe care o pregătim amestecând zahărul pudră cu cele doua linguri rezervate de suc de lămâie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News