Tort răcoritor cu cafea: Un desert ușor, cremos, care se topește în gură. Are doar 90 de calorii

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Tort răcoritor cu cafea: Un desert ușor, cremos, care se topește în gură. Are doar 90 de calorii
Tort răcoritor cu cafea: Un desert ușor, cremos, care se topește în gură. Are doar 90 de calorii

Un tort răcoritor cu cafea, ușor, delicat, cremos și care nu îngrașă. Sună a rețeta ideală de testat și gustat în acest sfârșit de săptămână. Iată rețeta.

Chiar şi fără coacere este posibil să obţineţi o prăjitură delicioasă de cafea. Practic este un tort semifreddo care începe să se întărească în frigider înainte de a fi gustat. Desertul delicat este o combinaţie perfectă de gust şi prospeţime. 
 
Dacă aţi organizat o cină cu prietenii, dar încă nu ştiţi ce desert să puneţi pe masă, aceasta este reţeta potrivită, intrucât tuturor le va plăcea suplețea și delicatețea sa. În plus, chiar dacă este cineva care urmează o dietă, nu va trebui să renunţe la o felie de tort deoarece are un conţinut scăzut de calorii.

Tort cu cafea, dietetic: doar 90 de calorii

 

Este foarte uşor şi rapid de preparat, astfel încât nici cei care nu sunt foarte pricepuți în bucătărie nu vor avea probleme. 


Timp de preparare: 10 minute

Timp de gătit: 5 minute

Timp de odihnă în frigider: 2-3 ore

Timp total: aproximativ 3 ore

Porții: 6

Calorii: 90 kcal pe felie. 

Dacă vă place rețeta de Tort răcoritor cu cafea, s-ar putea să vă placă și această idee de Desert ușor din două ingrediente. Este gata în 10 minute și nu conține zahăr

 

Ingrediente:

• 600 ml iaurt cu conţinut scăzut de grăsimi

• 200 ml apă clocotită

• 50 g îndulcitor stevia (sau alternativ 100 g zahăr)

• 20 de grame de gelatină instant

• 5 pliculețe cu pudră de cappuccino. 

Tort răcoritor cu cafea: Mod de pregătire

1. Mai întâi, turnaţi cappuccino într-un castron, adăugaţi apa clocotită şi amestecaţi totul bine cu ajutorul unei linguriţe.

2. Acum, continuând să amestecați, adăugaţi gelatina şi lăsaţi-o să se lege de celelalte ingrediente.

3. Într-un vas separat, se toarnă iaurtul şi îndulcitorul steviei (sau zahărul), apoi se bate cu un mixer.

4. Odată ce ați făcut acest lucru, opriţi-vă o clipă, apoi adăugaţi amestecul de capuccino şi reluați mixarea.

5. În acest moment luaţi o matriţă din silicon şi turnați amestecul.

6. În cele din urmă, puneţi tortul în frigider şi lăsați-I să se întărească 2-3 ore, apoi poate fi scos, așezat pe o farfurie şi gata de savurat! 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel