Tort răsturnat cu căpșuni. Un desert perfect vara

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Tort răsturnat cu căpșuni (Foto: Freepik)
Tort răsturnat cu căpșuni (Foto: Freepik)

Căpșunile sunt fructele verii, aducând cu ele un gust dulce-acrișor și o culoare vibrantă care transformă orice desert într-o adevărată operă de artă. Un tort răsturnat cu căpșuni este perfect pentru a sărbători aceste fructe delicioase.

Tortul răsturnat cu căpșuni nu doar că arată spectaculos, dar este și foarte ușor de preparat. Fie că îl serviți la o ocazie specială sau pur și simplu pentru a vă răsfăța într-o zi obișnuită, acest tort va fi cu siguranță apreciat de toată lumea.

Ingrediente


- 250 g unt
- 1 kg căpșuni
- 65 g zahăr
- 2 lingurițe zeamă de lămâie
- 2 lingurițe extract de vanilie
- 1 kg făină
- 2 lingurițe praf de copt
- 150 g zahăr brun
- 3 ouă
- 200 ml smântână

 Mod de preparare


1. Prepararea căpșunilor: Într-un vas pe foc, topiți un cubuleț de unt, adăugați căpșunile, zahărul tos, zeama de lămâie, vanilia și un praf de sare. Fierbeți timp de 30 de minute sau până când lichidul s-a evaporat. Lăsați căpșunile să se răcească complet, apoi puneți-le la frigider pentru câteva ore.

2. Prepararea blatului: Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Într-un bol încăpător, amestecați făina, sarea și praful de copt. Separat, bateți untul cu zahărul brun cu ajutorul unui mixer. Adăugați ouăle unul câte unul și mixați bine totul. Puneți smântâna și, după ce ați încorporat-o, începeți să adăugați făina, câte o lingură, amestecând încontinuu pentru a nu se forma cocoloașe.

3. Asamblarea tortului: Turnați compoziția peste căpșunile răcite și dați totul la cuptor pentru 40-45 de minute sau până când blatul trece testul cu scobitoarea. Lăsați tortul să se răcească 10 minute, după care îl veți răsturna pe o tavă.

4. Servirea: Serviți tortul rece, cu înghețată, frișcă sau cremă de mascarpone.

Acest tort răsturnat cu căpșuni este o alegere excelentă pentru orice ocazie. Dulceața blatului și gustul acrișor al căpșunilor se îmbină perfect, oferind un desert răcoritor și delicios. Încercați această rețetă și bucurați-vă de un desert care va deveni cu siguranță unul dintre preferatele voastre.

Poftă bună!

 

------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel