Tort savuros de ciocolată. Fără făină, fără unt și fără ulei. O felie are doar 120 de calorii

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Tort de ciocolată. Fără făină, fără unt și fără ulei. O felie are doar 120 de calorii
Tort de ciocolată. Fără făină, fără unt și fără ulei. O felie are doar 120 de calorii

Astăzi vă oferim un desert super ușor: un tort cu ricotta și iaurt cu cacao. Este ușor de preparat și nu veți petrece mult timp la bucătărie. În plus, acest desert este potrivit și pentru cei care urmează o dietă, deoarece fiecare felie din acest desert are doar 120 de calorii.Gustul acestui tors este cu adevărat de neegalat, motiv pentru care îl puteți pregăti nu doar pentru familia dvs., ci și dacă așteptați oaspeții la cină.

Dar acum să vedem care sunt ingredientele necesare și ce procedură trebuie să urmați pentru a-l face.  

Tort de ciocolată fără făină, fără unt și fără ulei. Ingrediente (pentru 8 porții):

- 4 ouă, (numai gălbenușuri)
- 200 gr ricotta ușoară,
- 200 gr iaurt grecesc,
- 50 gr cacao amară
- 50 gr amidon de porumb,
- 100 gr îndulcitor stevia (sau 200 gr zahăr normal),
- 1 plic de praf de copt
- un vârf de sare
- zahăr pudră.

 

Tort savuros de ciocolată. Fără făină, fără unt și fără ulei. O felie are doar 120 de calorii. Procedura de preparare 

 

Într-un vas se pune stevia și gălbenușurile. Cu ajutorul unui mixer electric amestecați bine câteva minute.  Acum adăugați iaurtul grecesc și ricotta și amestecați cu ajutorul mixerului electric. Odată ce aluatul este omogen, adăugând amidonul de porumb.

 

Vedeți dacă vă place și: Tort Susanna cu cacao. Un desert delicios, care se topește în gură

 

După ce amidonul a fost încorporat în amestec, este timpul să adăugați cacao. Amestecați întotdeauna compoziția cu mixerul electric. Când alatul devine  cremos, adăugați și praful de copt și amestecați până când este încorporat.

CITEȘTE ȘI:  Tiramisu cu ricotta și miere. O rețetă ușoară și delicioasă. Trucul pentru o cremă pufoasă și aromată

 

Acum ia o tavă de aproximativ 22 cm și tapetați-o cu hârtie de copt, astfel încât să adere nu doar numai la bază, ci și pe margini. Turnați cu atenție amestecul în tavă și asigurați-vă ca este omogen și bine așezat. Coaceți totul la 165 de grade pentru aproximativ 45 de minute, într-un cuptor ventilat.

Încercați și: Chec cu ciocolată. Un desert pufos și parfumat, cu un gust irezistibil

 

După ce torul s-a copt, scoateți-l din cuptor și lăsați-l să se odihnească și să se răcească câteva minute. Treceți la decorarea suprafeței folosind zahărul pudră. Poftă bună!

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link-> https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel