Tort Smetannik. Rețeta tortului rusesc fără ouă, care se face la tigaie. Repede și delicios. Ingrediente pentru aluat
3 pahare de făină (380 g)
200 g de smântână de 20 %
200 g de zahăr
1 linguriță de praf de copt
Tort Smetannik. Rețeta tortului rusesc fără ouă, care se face la tigaie. Repede și delicios. Ingrediente pentru cremă
600 g de smântână
180 g de zahăr
Pentru decor: biscuiți sfărâmicioși și fulgi de migdale
Vezi și: Plăcinte cu urdă și mărar. Rețeta tradițională din Bucovina foarte ușor de preparat
Tort Smetannik. Rețeta tortului rusesc fără ouă, care se face la tigaie. Repede și delicios. Mod de preparare
Smântâna se amestecă bine cu zahărul. Adăugați în compoziție praful de copt în făină și frământați un aluat moale și elastic. Aluatul obținut se împarte în 8 părți egale. Fiecare parte de aluat se întinde într-un cerc cu diametrul de 20-22 cm. Tăiați marginile cu ajutorul unui capac.
Dacă ți-a plăcut rețeta deTort Smetannik. Rețeta tortului rusesc fără ouă, care se face la tigaie. Repede și delicios, s-ar putea să îți placă și rețeta Tort Medovik. Rețeta celebră rusească a unui desert cu foi și fără coacere
Din resturi veți obține încă 2 blaturi. Astfel, tortul va avea în total 10 blaturi. Blaturile se coc într-o tigaie uscată la foc moderat, câte 2-3 minute pe fiecare parte.
Pentru cremă, smântâna se amestecă bine cu zahărul. Fiecare foaie de blat se unge bine cu crema obținută. Procedați așa cu toate cele 10 foi de blat. Ultimul stat trebuie să fie de cremă. Pentru decor folosiți biscuiți simpli și de ciocolată, pe care îi mărunțiți și fulgi de migdale. Tortul se lasă la rece peste noapte. Poate fi servit alături de o ceașcă de cafea sau o cană de ceai dulce. Poftă bună.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News