Tot mai mulți români se întorc în țară. În 10 ani, 2 milioane de oameni s-ar putea întoarce acasă

Cristina Iacob |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

În 2022, România a văzut întoarcerea a 190.000 de români, cel mai mare număr de reveniri în UE. Acest trend pozitiv sugerează o posibilă întoarcere în masă a românilor în următorii 10 ani.

 

Andrei Caramitru a publicat recent pe Facebook o postare în care subliniază tendințele recente ale migrației către România, bazându-se pe datele Eurostat pentru anul 2022. Potrivit acestora, România a înregistrat o rată de migrație de 15,4 la 100.000 de locuitori, depășind media Uniunii Europene de 11,4.

În total, România a primit 293.000 de persoane într-un an, un număr mai mare decât totalul combinat al Elveției și Suediei. Dintre aceste persoane, 190.000 sunt români care s-au întors în țară, marcând cea mai mare întoarcere în cifre absolute din orice altă țară a Uniunii Europene. Restul de aproximativ 100.000 sunt imigranți din afara Uniunii Europene, număr limitat anual de guvernul român.

Caramitru consideră că această întoarcere semnificativă a românilor este o veste pozitivă pentru viitorul demografic al țării, estimând că, dacă ritmul actual se menține, în următorii zece ani ar putea reveni aproape 2 milioane de români. De asemenea, el remarcă faptul că populația rezidentă a crescut în ultimii doi ani, în ciuda unei rate scăzute a natalității comparativ cu numărul de decese.

”190.000 sunt români care se întorc în țară”

 

”România – țara de unde nu se mai pleacă, ci unde se vine. Românii se reîntorc în țară

Cifre oficiale Eurostat. Migrația către România e așa, în 2022:
- Intrările / rata de migrație e de 15,4 la 100.000 de locuitori (PESTE media din UE de 11,4). E incredibil (!!!)

- Câți sunt? Într-un an, 293.000 de oameni (!!!). Mai mult decât Elveția + Suedia ÎMPREUNĂ

- Cine sunt? De unde vin? Aici e FOARTE interesant. 190.000 sunt români care se întorc în țară. E cea mai mare întoarcere în cifre absolute din orice țară din UE, de departe. Restul – cam 100.000, sunt din afara UE (contingentul pe care îl atragem anual e limitat de guvern la cifra asta).

Acum. 190.000 de români care se întorc e colosal. Înseamnă că în 10 ani, în ritmul ăsta se vor întoarce aproape 2 milioane (singur ca și pleacă în perioada asta) – dar E CEA MAI BUNĂ VESTE pe care am citit-o de ani și ani de zile!!!                                                                                                            

Vă dau cifrele și articolul de pe site-ul Eurostat în comentarii. Se vede și în populația rezidentă care crește de 2 ani, nu scade, deși se nasc mai puțini copii cu mult decât decesele.

(P.S.: Știu că mulți o să zică că nu se poate, domne. Probabil știu ei mai bine din Văscăuți din deal decât mii de statisticieni de la Eurostat care au toate cifrele de intrări-ieșiri din toate țările din UE, verifică și plecările și intrările inteligenților.)”, a scris Andrei Caramitru pe Facebook. 

---------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel