Tragedie fără margini! Bărbatul ucis de Poliția de Frontieră bulgară creștea singur 5 copii. Băiatul de 19 ani, cu autism, încă e reținut în țara vecină

Irina Constantin |
Data actualizării: | Data publicării:
foto: Captură video Observator
foto: Captură video Observator

Un bărbat a fost împușcat în cap de polițiștii bulgari de frontieră. El strângea lemne de foc, împreună cu fiul său de 19 ani, cu autism, și nici nu și-a dat seama că a trecut granița. 

Informația inițială era că Poliția de Frontieră din Bulgaria a împușcat mortal un român care voia să treacă granița ilegal din România. Ultimele date despre incidentul grav, citate de Observator, arată că bărbatul căuta lemn de foc împreună cu fiul său de 19 ani, cu autism. În acel moment, se pare că fără niciun avertisment, a fost împușcat în cap de un polițist de frontieră bulgar. Cei doi nu și-ar fi dat seama că au intrat pe teritoriul bulgar. Băiatul de 19 ani, cu probleme psihice, încă se află în autoritatea poliției bulgare. 

Bărbatul își creștea singur cel 5 copii

Bărbatul ucis de poliția bulgară creștea singur 5 copii. Soția lui a murit de leucemie. Nu era prima oară când mergea pe ostrovul Srednyak, pentru a fura lemne. Acum două seri, era însoţit de băiatul cel mare în vârstă de 19 ani. Ei au trecut printr-o zonă unde Dunărea nu era foarte adâncă și nu și-ar fi dat seama că au trecut granița. ”El se mai ducea acolo pentru lemne de foc. Au mai fost de genul acesta cazuri, care au trecut români acolo, i-au prins, le-au dat o amendă de 50 de euro şi le-a dat drumul pe loc”, spune fratele victimei, conform Observator

A fost împușcat direct în cap, se pare, după o altercație

Între casa bărbatului și locul unde tăia lemne sunt aproape 10 kilometri. Tatăl și fiul au mers acolo cu o căruță. Când tăiau cu drujba un buștean, a apărut poliția bulgară. Nu se știe exact ce -s-a întâmplat între ei, sigur fiind doar că unul dintre polițiștii bulgari l-a împușcat în cap pe român, cu un singur glonț, se pare că fără avertisment. ”Nu i-au dat niciun moment de salvare. Nu merita să-l omoare pentru o căruţă de lemne”, spune Petruţa Daniela Roşu, sora victimei.  

Poliţia de Frontieră susţine că înainte de focul de armă a existat o altercaţie. "Cei doi bărbaţi au mers pe ostrovul bulgăresc cu intenţia de a sustrage material lemnos. Între bărbat şi autorităţile bulgare a izbucnit un conflict, iar partea bulgară a făcut uz de armă", spune Raluca Stan, purtător de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu. 

Copilul de 19 ani, încă reținut în Bulgaria

După ce l-au împușcat, polițiștii au cerut sprijin medical. L-au dus, cu o barcă, pe malul românesc, iar de acolo a fost dus cu ambulanța la aproape 50 de kilometri distanță, la Spitalul din Alexandria. ”Pacientul a fost adus în comă profundă, a fost stabilizat şi transferat către Neurochirurgie la Spitalul Municipal din Bucureşti. De la început a fost adus în stare foarte gravă, prognosticul este nefavorabil, clar”, spune Dana Luminiţa Ignat, șefa UPU a Spitalului din Alexandria. 

Băiatul de 19 ani este în continuare reţinut pe teritoriul Bulgariei şi cel mai probabil va fi dus într-o centru de reţinere din Plevna.  Familia victimei se gândeşte să acţioneze în instanţă autorităţile din Bulgaria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel