Tragedie în Italia: O tânără româncă a fost ucisă pe trecerea de pietoni. Șoferul a fugit de la locul accidentului

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Tragedie în Italia: O tânără româncă a fost ucisă pe trecerea de pietoni. Șoferul a fugit de la locul accidentului / Foto ILUSTRATIV
Tragedie în Italia: O tânără româncă a fost ucisă pe trecerea de pietoni. Șoferul a fugit de la locul accidentului / Foto ILUSTRATIV

Mihaela Alexandra Hârsan, o tânără româncă de 26 de ani, a murit în urma unui accident tragic care a avut loc pe trecerea de pietoni în Bardolino, o localitate din provincia Verona, Italia.

Românca se îndrepta spre casă după tura de muncă. Potrivit publicației L’Arena, șoferul mașinii care a lovit-o a fugit de la fața locului, fără a acorda ajutor.

Mihaela, care lucra ca barmaniță de aproximativ trei ani într-un restaurant din centrul istoric al localității, era apreciată de toți cei din jur pentru energia și veselia sa contagioasă. Colegii și prietenii o descriu ca fiind o persoană muncitoare și optimistă, o tânără cu capul pe umeri, care se dedicase complet noii sale vieți în Italia. Accidentul s-a produs aproape de locuința sa, în timp ce traversa via Marconi, stradă intens circulată.

 

Românca s-a stins din viață la spital, după mai multe zile de la accident

 

Echipajele de urgență au sosit rapid la locul accidentului și au reușit să o stabilizeze pe Mihaela înainte de a o transporta la spitalul Borgo Trento din Verona. Aici, ea a fost internată în stare critică la Terapie Intensivă, unde medicii s-au luptat zile în șir pentru a-i salva viața. Din păcate, astăzi, 24 octombrie, medicii au declarat moartea cerebrală a tinerei, marcând sfârșitul unei agonii care a durat cinci zile.

Părinții Mihaelei, care au fost anunțați de accident în noaptea tragediei, au venit imediat din România pentru a fi alături de fiica lor. Familia, prietenii și cunoscuții au petrecut zile întregi în rugăciune, sperând într-un miracol. 

Tragicul accident a adus în atenția comunității locale și a presei o problemă mai largă legată de siguranța pe drumurile din Bardolino. Zona în care a avut loc accidentul este cunoscută pentru traficul intens, mai ales în weekenduri, și pentru viteza mare cu care circulă unii șoferi. Localnicii cer de mai mult timp măsuri suplimentare de siguranță, precum intensificarea patrulelor de poliție și instalarea de camere de supraveghere pentru a descuraja comportamentele periculoase.

 

Autoritățile italiene încearcă să-l găsească pe șoferul care a părăsit locul accidentului

 

Conducătorul auto, despre care se știe că ar fi un tânăr din zonă, este căutat activ, iar poliția face apel la martori și la oricine deține informații să contribuie la prinderea acestuia. Poliția investighează și imaginile camerelor de supraveghere din apropierea locului accidentului în speranța de a obține detalii suplimentare despre vehiculul implicat.

Tragedia Mihaelei a declanșat un val de emoție și solidaritate în comunitatea de români din Italia, dar și în rândul italienilor care au fost șocați de gravitatea acestui incident. Mihaela era văzută ca un exemplu de integrare și de adaptare, iar pierderea ei a lăsat un gol imens în rândul celor care o cunoșteau. Pe rețelele sociale, prietenii și colegii au postat mesaje emoționante, rememorând momentele petrecute alături de ea.

 

---------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel