Tragedie în Italia: Românca Maria Roșca a fost ucisă de partenerul ei, deși bărbatul susținea că ar fi căzut accidental de la etaj

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Tragedie în Italia: Românca Maria Roșca a fost ucisă de partenerul ei, deși bărbatul susținea că ar fi căzut accidental de la etaj
Tragedie în Italia: Românca Maria Roșca a fost ucisă de partenerul ei, deși bărbatul susținea că ar fi căzut accidental de la etaj

Maria Roșca, o româncă în vârstă de 46 de ani, a decedat în urma unei căderi fatale de la etajul al treilea al apartamentului său din Riva del Garda, Trentino, Itali. Pe măsură ce ancheta a avansat, s-au descoperit detalii alarmante.

Inițial, incidentul a fost considerat un accident, dar, pe măsură ce ancheta a avansat, s-au descoperit detalii alarmante care au dus la concluzia că moartea Mariei a fost provocată de partenerul ei, un bărbat român în vârstă de 49 de ani. Bărbatul a fost arestat preventiv pentru omor voluntar, iar procesul său va începe pe 25 martie anul viitor la Curtea de Asigurări din Italia, conform presei străine.

Incidentul tragic a avut loc în jurul orei 22:35, când locuitorii din zona Viale Fiume au fost zguduiți de un zgomot violent, ce a semnalat că ceva grav s-a întâmplat. Maria a fost transportată de urgență la spitalul din Trento, dar, din păcate, a decedat câteva ore mai târziu din cauza rănilor severe.

 

Investigațiile inițiale: Un accident sau omor?

 

Anchetatorii, de la bun început, au avut suspiciuni cu privire la natura incidentului. Declarațiile partenerului Mariei nu au fost suficiente pentru a-l exonera de responsabilitate. Poliția a decis să investigheze în detaliu evenimentele care au dus la căderea fatală. Prin urmare, au obținut înregistrări video de la camerele de supraveghere din zonă pentru a verifica versiunea oferită de bărbat.

O filmare în special a captat atenția ofițerilor de poliție. Aceasta arăta momentele de dinaintea căderii, în care vocile a două persoane se puteau auzi certându-se. Informațiile audio au fost trimise la laboratorul de investigații electronice al Serviciului de Poliție Științifică din Roma, unde tehnicienii au reușit să curățe semnalul, expunând vocile Mariei și ale partenerului ei. Analizând aceste înregistrări, a devenit evident că discuția era una violentă, iar atmosfera tensionată a fost un indiciu major pentru anchetatori.

 

Discrepanțe în declarațiile partenerului: Dovezi video incriminatoare

 

Pe parcursul investigației, au fost adunate dovezi care confirmau suspiciunile inițiale ale poliției. Mai multe mărturii de la vecini au confirmat că Maria și partenerul său aveau o relație tumultoasă, caracterizată de certuri frecvente. Aceste informații au fost cruciale pentru a construi un caz solid împotriva bărbatului, care se confruntă acum cu acuzații grave.

Maria Roșca lăsase în urmă nu doar o viață de muncă în Italia, ci și o familie care o plânge. Comunitatea locală, profund șocată de acest incident tragic, a început să ridice întrebări despre violența domestică și despre modul în care astfel de situații pot fi prevenite. Cazul ei a reînviat discuții despre importanța conștientizării și educației în privința violenței de gen.

În așteptarea procesului, comunitatea din Riva del Garda își exprimă solidaritatea față de familia Mariei și își dorește ca justiția să își urmeze cursul. Incidentul tragic servește ca un avertisment asupra impactului devastator al violenței domestice și necesitatea de a acționa împotriva acesteia în toate formele ei.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel