Tragedie în Italia: Un bebeluș român de șase luni s-a stins din viață în spital. Părinții au depus plângere

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Tragedie în Italia: Un bebeluș român de șase luni s-a stins din viață în spital. Părinții au depus plângere / Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com
Tragedie în Italia: Un bebeluș român de șase luni s-a stins din viață în spital. Părinții au depus plângere / Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

O tragedie a zguduit ieri după-amiază, marți, comunitatea din Vallo di Diano, în sudul provinciei Salerno. Un bebeluș în vârstă de doar șase luni, fiul unui cuplu de români care locuiau în Sala Consilina, a murit la spitalul „Luigi Curto” din Polla. 

Copilul a decedat imediat după ce a ajuns la unitatea medicală, ceea ce a determinat părinții să depună o plângere la carabinieri pentru a afla circumstanțele exacte ale morții și dacă există vreo responsabilitate medicală, conform presei străine.

Potrivit primelor informații, bebelușul a ajuns la spital într-o stare foarte gravă, iar medicii nu au putut face nimic pentru a-i salva viața. Conform unei prime analize medicale, moartea ar fi fost cauzată de o infecție violentă, posibil septicemie. Aceste informații preliminare au fost suficiente pentru ca Parchetul din Lagonegro să dispună confiscarea cadavrului și să ordone efectuarea unei autopsii pentru a stabili cu exactitate cauza decesului.

 

Părinții îndurerați vor să afle adevărul

 

Procurorii vor examina cu atenție fișele medicale ale bebelușului de la spitalul „Curto”, precum și toate documentele referitoare la eventualele examinări medicale sau prescripții de medicamente din zilele imediat anterioare decesului. Autopsia va fi esențială pentru a clarifica dacă moartea a survenit din cauze naturale sau dacă a existat vreo formă de neglijență medicală.

„Este o pierdere imensă pentru noi și nu putem să înțelegem cum s-a ajuns aici”, a declarat tatăl copilului, vizibil marcat de durere. „Vrem să știm adevărul și să ne asigurăm că, dacă a fost vreo greșeală, cei responsabili să fie trași la răspundere.”

Această tragedie a stârnit un val de empatie și sprijin din partea comunității locale, care și-a exprimat solidaritatea cu familia îndurerată. Vecinii și prietenii familiei s-au adunat pentru a-și oferi sprijinul moral și a le transmite condoleanțe.

Investigațiile sunt în curs de desfășurare, iar autoritățile speră ca autopsia să ofere răspunsurile necesare pentru a înțelege pe deplin circumstanțele care au dus la acest tragic deces. Părinții sunt hotărâți să afle adevărul și să se asigure că justiția va fi făcută pentru copilul lor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel