Traian Băsescu, fostul președinte al României, a afirmat că în acest moment, lumea „pare oprită“ din cauza pandemiei de coronavirus și a problemelor de ordin economic la nivel mondial care au început odată cu răspândirea virusului.
„Acest virus a oprit lumea. A oprit industrii. Industria se închide. Eu am un mare stres, o mare îngrijorare legată de capacitatea noastră de a menține în funcțiune sistemul energetic. Și acolo sunt oameni la fel ca la Mioveni, sau ca la fabrica de mobilă de la Dej care s-a închis. Vă spun ca un om care privește și altă lume nu numai din țară: s-a oprit lumea. Acest virus a oprit lumea, a oprit industria în China, industria din SUA, a prăbușit bursele, a închis producția, a închis circulația oamenilor, a oprit zborurile avioanelor. Este o situație incredibilă“ a afirmat Traian Băsescu, într-o intervenție telefonică în direct la Realitatea Plus.
Întrebat dacă ar putea fi cumva și o parte benefică a acestui lucru, prin acela că acum poluarea s-a mai oprit, liderul PMP a spus că ar prefera poluarea decât reducere poluării prin această metodă forțată.
„(...) N-aș da tipul acesta de poluare, obținerea reducerii poluării în această manieră, pentru că e o poluare care lasă milioane, dacă nu chiar miliarde de oameni fără pâine în casă. Nimeni nu acceptă ideea de reducere a poluării generând sărăcie. Când industria nu funcționează, așa cum e ea acum - relativ poluantă - nu avem ce pune pe masă. În momentul de față, lumea parcă este oprită“, a declarat Traian Băsescu, în direct la Realitatea PLUS.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News
O companie din România oferă angajaților prime de murături de 2000 de lei
Bogdan Bolojan /
22 feb 2025, 18:59
În timp ce guvernul anunță reduceri de cheltuieli și eliminarea unor posturi bugetare pentru a echilibra finanțele publice, la Brașov se împart bani pentru… murături. Compania Apa Brașov oferă angajaților o primă de murături de până la 2000 de lei, o practică care ridică semne de întrebare mai ales în contextul în care compania beneficiază de finanțare din bani publici.