Reprezentanții Companiei de Drumuri susțin că, dacă lucrările se vor derula conform planului, va fi eliminată și restricția de circulație pe toată perioada sezonului rece.
"Avem în vedere amenajarea unor refugii cu timp limitat, adică de scurtă durată, pentru cei care doresc să se oprească pe Transfăgărășan, să facă poze, să admire peisajul", a declarat purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Șerbănescu.
De asemenea, intenționăm să montăm parapeţi pe cablu, pentru că acest tip de parapet, în momentul în care este închis Transfăgrășanul, nu se deteriorează atât de rău din cauza zăpezii, iar, pe de altă parte, acest tip de parapet reține mai eficient eventualele pietre care ar putea să cadă de pe versanți. Totodată, luăm în calcul dacă și unde putem construi anumite copertine.
Transfăgărășan-ul leagă Transilvania de Muntenia, traversând Munții Făgăraș pe o distanță de peste 90 de kilometri, prin județele Argeș și Sibiu. Șoseaua ajunge la altitudinea maximă de peste 2.000 de metri la Bâlea Lac, fiind închisă pe o porțiune de 27 de kilometri timp de opt luni din an, iarna și primăvara, din cauza vremii.
Citește și:
Ninsoare ca în povești în România: „Vă recomandăm să circulați cu prudență”
Se conturează deja un peisaj de iarnă pe Transfăgărăşan, unde luni seară, la peste 1.800 de metri altitudine, a început să ningă.
La cota 2000, unde se află cabana Salvamont Argeș, și la Bâlea, în Sibiu, s-a așternut deja un strat de 5 centimetri de zăpadă, iar termometrul arată -4 grade, informează Știrile PRO TV.
Cum temperaturile au scăzut la minus 3 grade Celsius și Transfăgărășan-ul este încă deschis, drumarii au împrăştiat material antiderapant pe asfalt.
„Vă recomandăm să circulați cu prudență”
Totodată, salvatorii montani le recomandă turiștilor prudență și să nu se aventureze pe munte neechipaţi, pe trasee nemarcate și fără să verifice înainte buletinul meteo.
„Vă recomandăm să circulați cu prudență pe Transfăgărășan. Ninge la peste 1.800m altitudine. Pe carosabil s-a depus un strat de aproximativ 3 centimetri de zăpadă, temperatura este de -3 grade”, a anunțat, pe Facebook, Toma Cristian, reprezentantul Salvamont Argeș.
Salvamontiștii au recomandări și pentru turiștii care merg pe trasee montane. „Dacă vă aventurați și pe potecile de munte, echipați-vă corespunzător” a precizat reprezentantul Salvamont Argeș.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News