Transportul feroviar din Germania, în pericol: Mecanicii de locomotive amenință că vor intra în grevă, peste câteva zile

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Mecanicii de tren din Germania amenință că vor intra în grevă de la jumătatea lunii noiembrie. Sursa foto: freepik.com
Mecanicii de tren din Germania amenință că vor intra în grevă de la jumătatea lunii noiembrie. Sursa foto: freepik.com

Șeful Sindicatului Mecanicilor de Locomotive din Germania (GDL), Claus Weselsky, amenință cu greve feroviare de la jumătatea lunii noiembrie.

Declanșarea grevei depinde dacă conducerea grupului va negocia serios la începutul actualei runde de negocieri colective din 9 noiembrie, a spus Weselsky într-un interviu acordat „Süddeutsche Zeitung”. „Dacă negocierile vor eșua, ar putea exista greve de avertisment sau o grevă  pe termen nedeterminat”, a precizat el.

Weselsky a cerut directorului de resurse umane al Deutsche Bahn, Martin Seiler, care conduce negocierile pentru grupul feroviar, să prezinte o „ofertă negociabilă” pe 9 noiembrie.

Sindicalistul în vârstă de 64 de ani a sugerat că compania de calea ferată trebuie să răspundă cerințelor esențiale ale sindicatului în această ofertă: o majorare a salariilor de 555 de euro, un bonus de compensare a inflației de 3.000 de euro și o reducere a timpului de lucru săptămânal de la 38 la 35 de ore cu compensația salarială integrală, relatează presa germană.

Weselsky nu vrea să excludă grevele în perioada Crăciunului, când un număr mare de pasageri călătoresc cu trenul. "Cel mai bun mod de a avea liniște sufletească de Crăciun ar fi dacă Seiler ar negocia rapid acum. Mai avem două luni până la Crăciun. Depinde de  Compania căii ferate dacă va exista o dispută industrială pe termen lung. Până acum, grupul a încercat să amâne negocierile. Sindicatul era pregătit pentru discuții în toamnă", spune Claus Weselsky, șeful sindicatului mecanicilor de locomotive.

În ceea ce privește săptămâna de 35 de ore, Weselsky a susținut perspectiva unui compromis. Este de conceput, de exemplu, reducerea volumului de muncă în mai multe etape pe o perioadă de un an. Compania ar putea căuta personal suplimentar.

La sfârșitul lunii august, s-a ajuns la un acord cu Sindicatul Căilor Ferate și Transporturilor (EVG), care avea un număr semnificativ mai mare de membri, asupra unui contract colectiv de muncă negociat în arbitraj. Rezultatul arbitrajului prevede o majorare a salariilor cu o sumă fixă ​​de 410 euro pe lună în două etape.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel