Publicitate
Totul a început pe 21 mai, la terminalul portului Calais, atunci când serviciul vamal britanic a predat autorităților franceze trei femei de naționalitate albaneză, dintre care două minore, aflate în situație neregulată în Franța și care încercau să treacă în Marea Britanie.
Acestea au fost ascunse într-o remorcă, condusă de un cetățean român în vârstă de 33 de ani. Două erau ascunse în dana camionului, iar a treia într-un cache închis, plasat sub dană. În cadrul unei audieri, cele trei femei au recunoscut că au fost conduse cu un taxi de membri ai unei rețele de contrabandiști într-o parcare din Belgia unde camionul în cauză le aștepta.
Șoferul român de TIR trebuia să primească 9.000 de lire sterline
Șoferul român, între timp, a susținut că a fost contactat de un alt șofer pentru acest transport ilegal. Ca atare, el urma să primească 9.000 de lire sterline.
Tribunalul Boulogne-sur-Mer din departamentul Pas-de-Calais din Franța, l-a condamnat pe șoferul român la o pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare. În plus, i s-a interzis ca timp de doi ani să intre pe teritoriul francez.
Vezi și
Șofer român de TIR, condamnat în Franța pentru trafic de migranți: "Patronul mi-a promis 300 de euro pentru fiecare persoană"
Un șofer român a fost condamnat la închisoare în Franța, după ce a acceptat să introducă ilegal migranți în Marea Britanie în schimbul sumei de 300 de euro pentru fiecare persoană transportată.
Tribunalul din Boulogne-sur-Mer, Franța, a condamnat recent un șofer român la închisoare, după ce judecătorul l-a găsit vinovat de trafic de migranți. Românul ar fi încercat să introducă ilegal la bordul TIR-ului său mai multe persoane în Marea Britanie.
Potrivit publicației franceze La Voix du Nord, un vehicul de mare tonaj înmatriculat în România a fost verificat în dimineața zilei de 6 octombrie în portul Calais. Poliția a descoperit cinci femei vietnameze ascunse în cabina TIR-ului. Telefonul șoferului a fost ulterior analizat, iar anchetatorii au descoperit mai multe numere implicate în cazuri similare.
Audiat, românul de 38 de ani a recunoscut că urma să primească 300 de euro pentru fiecare persoană transportată. Mai mult, el spune că angajatorul său i-a cerut să transporte imigranții ilegali.
„Nu a fost bine ce am făcut. Îmi pare rău. Nu m-am gândit atunci”, le-a spus românul judecătorilor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News