Trei escrocherii populare în Grecia. Mulți șoferi turiști au raportat că au primit bilețele suspecte

Cristina Iacob |
Data publicării:
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: freepik.com
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: freepik.com

Iată care sunt cele mai populare metode de escrocherie în Grecia. Șoferilor români le este recomandat să fie vigilenți și să nu cadă în capcanele hoților. 

În Grecia, o nouă schemă de înșelăciune a fost semnalată recent, implicând plasarea de bilete false pe parbrizele mașinilor. Mai mulți cetățeni au raportat că au găsit bilete care susțineau că au produs avarii altor vehicule și că trebuie să plătească despăgubiri. Biletele conțineau detalii despre presupusele pagube, inclusiv mențiuni despre martori oculari și urme vizibile pe vehiculul afectat.

Alte tehnici de înșelătorie în Grecia

 

Pe lângă această metodă, există și alte tehnici de escrocherie în rândul șoferilor din Grecia. La semafoare, mulți vânzători ambulanți încearcă să vândă șoferilor ștergătoare auto, despre care se crede că au fost sustrase de la alte mașini. În plus, există riscul ca acești vânzători să profite de momentele în care șoferii sunt distrași și să fure obiecte din interiorul mașinilor, în special atunci când călătoriți singur.

O altă tactică periculoasă observată este plasarea de șervețele în ușa mașinilor aparent neasigurate sau ușor accesibile. Aceste șervețele sunt un semne de recunoaștere pentru infractori, indicând că mașina a fost inspectată și ar putea fi vulnerabilă la furt, relatează Antena 3 CNN în jurnal. 

Este recomandat ca șoferii să fie vigilenți și să nu se lase păcăliți de astfel de scheme de înșelătorie. Este important să se verifice întotdeauna cu atenție orice documente primite sau solicitări de plată și să se raporteze imediat orice activitate suspectă către poliție.

-----------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel