Trei infuzii pentru a menține ficatul sănătos în timpul meselor copioase de sărbători

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Trei infuzii pentru a menține ficatul sănătos în timpul meselor copioase de sărbători. Sursa - pixabay.com
Trei infuzii pentru a menține ficatul sănătos în timpul meselor copioase de sărbători. Sursa - pixabay.com

Pe măsură ce sărbătorile de sfârșit de an se apropie, este esențial să aveți grijă de ficat. Acest organ, cel mai mare din corpul uman, îndeplinește sute de funcții vitale.

Ficatul transformă, stochează și redistribuire nutrienții rezultați în urma digestiei, pentru filtrarea și eliminarea materialelor toxice pentru organism, pentru a sintetiza o mare parte a proteinelor sau chiar pentru a produce bila esențială pentru digestia grăsimilor. De aceea este important să  limitați consumul de alcool.

 

Ce infuzii ar trebui să alegeți pentru a îngriji ficatul?

 

Anumite plante pot aduce beneficii ficatului, cum ar fi rozmarinul, un stimulent hepatobiliar. Această plantă aromatică își datorează proprietățile diferiților acizi și flavonoide care protejează ficatul de radicalii liberi, în timp ce substanțele sale amare stimulează secreția de bilă. Pentru a beneficia de virtuțile sale, puneți 2 grame de rozmarin (proaspăt sau uscat) în 150 ml apă clocotită și consumați câte 3 căni pe zi, înainte de masă. 

Amestecă lămâie și ghimbir, valorează greutatea lor în aur! Un străvechi panaceu pentru organism, care te va surprinde

Frunzele de anghinare pot fi, de asemenea, eficiente deoarece conțin cinarina, un antioxidant care favorizează secreția de bilă. Așadar, infuzați 2 grame de frunze de anghinare  și beți 3 căni pe zi. Atenție, gustul este încă destul de amar.

Cât de important este să bei ceai pentru sănătatea ta? Nu o să îți vină să crezi

În sfârșit, bogat în oligoelemente și diferiți polifenoli, teiul este recomandat pentru îmbunătățirea drenajului ficatului și vezicii biliare. Cel mai adesea este folosit ca decoct. Pune 40 grame de flori de tei într-un litru de apă rece și pune la fiert. Se lasă să fiarbă 10 minute, apoi se lasă la infuzat 30 de minute înainte de filtrare.  Consumă 3 căni pe zi, timp de 3 săptămâni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel