Trei restaurante populare din Bologna, închise. Unul dintre ele folosea pâinea veche mușcată de clienți pentru pesmet

Cristina Iacob |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Carabinierii NAS, control restaurante din Bologna/ Sursa: fanpage.it
Foto: Carabinierii NAS, control restaurante din Bologna/ Sursa: fanpage.it

Autoritatea Locală de Sănătate a închis trei restaurante populare din Bologna. Ce au găsit carabinierii la fața locului e de-a dreptul șocant! 

Trei restaurante populare din Bologna au fost închise de către Autoritatea Locală de Sănătate, în urma unor inspecții. Controalele s-au concentrat asupra a cinci restaurante din Bologna, dezvăluind practici necorespunzătoare și condiții insalubre în unele dintre cele mai cunoscute localuri ale orașului.

Produse expirate, infestări de șoareci, gândaci și azbest 

În timpul inspecțiilor, polițiștii au descoperit produse expirate și prost conservate, infestări de șoareci și chiar camere frigorifice „artizanale” realizate din foi de azbest Eternit. Cele mai grave nereguli au fost găsite în trei dintre aceste restaurante, care au fost imediat închise de către autorități.

Unul dintre restaurantele verificate, situat în centrul istoric al orașului, a fost găsit cu depozitarea incorectă a vinurilor într-un coș de fum dezafectat, locul fiind invadat de insecte precum lăcustele și gândacii.

Vestiarele destinate personalului au fost transformate în zone de depozitare pentru detergenți chimici, băuturi, vase și chiar alimente expirate. Carne și paste cu termenul de valabilitate depășit cu luni întregi au fost descoperite în cantități semnificative.

Pâine veche, mușcată de clienți, făcută pesmet

 

În altă zonă a orașului, în municipiul Valsamoggia, o cameră de bucătărie a fost găsită în condiții de igienă critice, cu sobe ruginite, hote murdare și pereți care se decojeau. De asemenea, produsele pentru diete fără gluten au fost depozitate în mod periculos împreună cu cele pe bază de grâu dur, iar pâinea parțial consumată de clienți a fost reciclată pentru producerea de pesmet.

În municipiul Sasso Marconi, operațiunile a două restaurante istorice au fost suspendate din cauza infestării puternice de șoareci. În unul dintre localuri, insecte și pânze de păianjen au fost găsite în bucătărie, iar în celălalt, deșeuri, mezeluri și lemne erau depozitate într-un garaj, unde șoarecii roaseră mai multe pungi de făină. Pereții erau pătați de mucegai și acoperiți cu foi de azbest Eternit, creând astfel o cameră frigorifică „artizanală”.

Într-un restaurant renumit, situat pe un deal, autoritățile au confiscat o cantitate semnificativă de carne expirată, iar o infestare majoră de șoareci a determinat suspendarea imediată a activității.

În total, alimente în valoare de 5.000 de euro au fost confiscate și distruse, iar amenzi în valoare totală de 20.000 de euro au fost aplicate în urma acestor descoperiri șocante. Autoritățile continuă să intensifice eforturile de monitorizare și control pentru a asigura igienă și siguranță în industria alimentară din Bologna.

-------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel