Trei români au fost arestați în Italia pentru trafic de droguri în fața unei discoteci

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Trei români au fost arestați în Italia pentru trafic de droguri în fața unei discoteci / Foto: Unsplash
Trei români au fost arestați în Italia pentru trafic de droguri în fața unei discoteci / Foto: Unsplash

Patru persoane, dintre care trei de naționalitate română și moldoveană și un italian din provincia Salerno, au fost arestate de carabinierii din Città di Castello pentru trafic de droguri. 

Cei patru au fost prinși în flagrant delict în fața unei discoteci locale, unde vindeau stupefiante în timpul unei petreceri de „12 ore non-stop”. În urma acțiunii, au fost confiscate peste 100 de grame de droguri, deja împărțite în peste 350 de doze.

 

Operațiunea forțelor de ordine

 

Carabinierii din cadrul Nucleului Operativ și Radiomobil al Companiei Città di Castello au desfășurat o acțiune de prevenire și reprimare a traficului de droguri în zona discotecii, cunoscută pentru evenimentele sale frecventate de tineri. Intervenția a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, iar ofițerii de poliție au reușit să oprească activitatea celor patru traficanți, care încercau să distribuie substanțe ilegale participanților la eveniment.

Primii trei suspecți, tineri în jurul vârstei de 20 de ani, originari din România și Republica Moldova, au fost interceptați în fața clubului în jurul miezului nopții. În urma controlului, carabinierii au găsit ascunse în hainele lor 65 de grame de ketamină, împărțite în 214 doze, 9 grame de cocaină divizate în 30 de pachete, și 12 grame de MDMA, distribuite în 51 de doze.

Al patrulea suspect, un italian de 21 de ani din provincia Salerno, cunoscut cu antecedente penale, a fost controlat la primele ore ale dimineții. În urma percheziției, s-au găsit asupra sa 32 de doze de cocaină, 27 de doze de crack, o doză de hașiș și 18 comprimate de ecstasy. De asemenea, asupra tânărului s-au descoperit și 520 de euro, sumă suspectată a proveni din activitatea ilegală de vânzare a drogurilor.

 

Droguri pregătite pentru distribuire

 

În total, carabinierii au confiscat peste 100 de grame de substanțe interzise, care erau deja împachetate și gata de distribuire, conform presei străine. Drogurile erau destinate vânzării directe în fața discotecii, locul unde tinerii obișnuiesc să se adune pentru astfel de petreceri de mare amploare.

Această activitate infracțională a fost întreruptă de forțele de ordine, care au supravegheat zona în cadrul unei acțiuni de prevenire a traficului de droguri, desfășurată special pentru astfel de evenimente de noapte.

 

Arestările și confiscările

 

După ce au fost finalizate formalitățile necesare, cei patru tineri au fost predați autorităților judiciare de la Parchetul din Perugia. Toți au fost reținuți la închisoarea districtuală din Perugia, urmând să fie cercetați pentru deținerea și vânzarea de substanțe stupefiante. Anchetatorii consideră că suma de bani confiscată și drogurile pregătite pentru distribuție dovedesc clar implicarea acestora într-o rețea de trafic de droguri.

Această acțiune demonstrează încă o dată implicarea intensă a forțelor de ordine italiene în combaterea fenomenului traficului de droguri, în special în rândul tinerilor, care frecventează cluburi de noapte și evenimente muzicale. Traficul de stupefiante reprezintă o problemă majoră în multe orașe, iar autoritățile își intensifică eforturile pentru a preveni și sancționa astfel de activități ilegale.

 

------------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel