Trei turiste au fost lovite de fulger pe o plajă din Italia. Martori: "Scenă apocaliptică"

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Trei turiste au fost lovite de un fulger pe o plajă din Italia. 

Un fulger a lovit plaja aglomerată din Alba Adriatica, Italia, în plin sezon estival, provocând panică printre turiști. Incidentul s-a petrecut la prânz, pe plaja liberă dintre Cabana Piccolo și concesiunile Caraibe, de-a lungul coastei sudice a orașului.

În urma loviturii de fulger, trei persoane au fost rănite. Un bărbat de 41 de ani din Alba Adriatica a fost cel mai grav afectat, suferind un stop cardiac și fiind resuscitat la fața locului cu ajutorul unui defibrilator. El a fost transportat de urgență cu elicopterul la spitalul Mazzini din Teramo, unde se află la terapie intensivă.

O turistă belgiană de 64 de ani a fost, de asemenea, grav rănită și internată la spitalul din Teramo. Aceasta a suferit o pierdere temporară a simțurilor în partea inferioară a corpului, care s-a agravat, culminând cu un atac de cord în timpul operațiunii de salvare.

Celelalte două femei rănite au fost în stare de șoc, la fel ca mulți dintre cei prezenți pe plajă. Martorii descriu scena ca fiind „apocaliptică", în condițiile în care cerul era înnorat și burnița de câteva minute înainte de incident.

Autoritățile, inclusiv Garda de Coastă și Poliția de Stat, au intervenit rapid la fața locului pentru a gestiona situația și a oferi ajutor.

Incendii declanșate de fulgere în Abruzzo

În aceeași zi, un fulger a provocat un incendiu pe Muntele Genzana, în zona Pettorano sul Gizio, Abruzzo. Locuitorii au observat o coloană de fum și au alertat autoritățile. Pompierii din Sulmona și L'Aquila, împreună cu echipele de protecție civilă, s-au mobilizat pentru a controla flăcările.

Valea Săgetătorului se confruntă cu incendii multiple din cauza vremii nefavorabile. Pe lângă incendiul de pe Muntele Genzana, un alt incendiu a fost raportat la Cucullo, în zona Pietrafitta, unde pompierii și protecția civilă așteaptă sosirea unui Canadair, întârziat de condițiile meteo nefavorabile.

Ambele incendii, aflate la o distanță de aproximativ 20 de km unul de celălalt, sunt monitorizate de departamentul regional de protecție civilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel