Trenurile ”sabotate” din Franța vor circula normal începând de luni

Cristina Iacob |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Ilustrativ / Sursă: Freepik
Foto: Ilustrativ / Sursă: Freepik

Circulația TGV-urilor în Franța, perturbată de sabotaje, se restabilește treptat. Luni - 29 iulie, circulația trenurilor va reveni la normal

Circulația trenurilor de mare viteză (TGV) în Franța, perturbată vineri dimineața din cauza unor sabotaje coordonate, a fost restabilită semnificativ sâmbătă, dar revenirea completă la normalitate este așteptată pentru luni, conform agenției EFE.

Societatea Națională de Căi Ferate (SNCF) a anunțat că va asigura transportul pentru toate echipele participante la Jocurile Olimpice de la Paris, precum și pentru personalul acreditat. Tronsonul Est, care leagă Parisul de Luxemburg și Strasbourg, funcționează normal începând de sâmbătă la ora 6:30 (4:30 GMT).

Totuși, tronsoanele Atlanticului și de Nord, afectate de incendieri ale echipamentelor de semnalizare în trei puncte strategice, rămân încă perturbate. În Nord, unde se află liniile ce leagă Parisul de Lille, Londra, Bruxelles, Ţările de Jos și nordul Germaniei, circulă aproximativ 70% din trenuri conform graficului, dar cu întârzieri de una până la două ore, deoarece trenurile trebuie deviate de pe linia convențională. Sâmbătă, circulau doar o treime din trenurile programate pe acest tronson.

Pe linia Atlanticului, care leagă Parisul de Bretania și alte destinații din sud-vestul Franței, inclusiv Burdeos, Toulouse și frontiera spaniolă a Țării Bascilor, circulă 70% din TGV-uri, dar cu întârziere, având în vedere că această linie a fost grav afectată vineri și nu a fost complet repusă în funcțiune până după-amiaza.

Un purtător de cuvânt al SNCF a declarat pentru EFE că se estimează că serviciul va reveni la normal luni.

Al patrulea mare coridor al TGV francez, cel din sud-est, care leagă Parisul de Lyon, Marsilia și Barcelona, nu a fost perturbat de sabotaje, deși a fost descoperită o tentativă de incendiere. Angajații SNCF au surprins un grup de persoane care încercau să incendieze o altă infrastructură de semnalizare, dar au fugit cu o camionetă.

Autoritățile nu au oferit detalii suplimentare despre mersul anchetei, care este coordonată de Parchetul din Paris și sub-direcția Antitero a Poliției (SDAT). De asemenea, membrii Guvernului nu au comentat speculațiile din presă legate de implicarea unui grup de ultra-stânga.

Ministrul Transporturilor, Patrice Vergriete, și președintele SNCF, Jean-Pierre Farandou, vor oferi mai multe detalii despre măsurile luate pentru restabilirea completă a serviciului într-o conferință de presă programată pentru duminică, scrie Agerpres. 

-------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel