Atenție, călători! Trenurile pot întârzia și pot avea probleme cu aerul condiționat din cauza caniculei: Recomandările CFR

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Atenție, călători! Trenurile pot întârzia și pot avea probleme cu aerul condiționat din cauza caniculei: Recomandările CFR
Atenție, călători! Trenurile pot întârzia și pot avea probleme cu aerul condiționat din cauza caniculei: Recomandările CFR

Atenție, călători! Trenurile pot întârzia și pot avea probleme cu aerul condiționat din cauza caniculei: Recomandările CFRCFR Călători informează călătorii că, din cauza valului de căldură intensă, pot apărea întârzieri în circulația trenurilor și probleme cu funcționarea instalațiilor de climatizare.

Într-un comunicat recent, compania a subliniat importanța hidratării și a pregătirii corespunzătoare pentru călătoriile pe timp de caniculă.

„În perioada cu fenomene meteo extreme - val de căldură, caniculă și disconfort termic ridicat - pot apărea întârzieri în circulația trenurilor de călători generate de aceste condiții. Temperaturile ridicate, instabilitatea atmosferică, incendiile de vegetație și furtunile nu afectează doar România, ci întreaga Europă și implicit transportul feroviar din aceasta.

Clima se schimbă, iar temperatura este mai ridicată decât cea pentru care a fost proiectat materialul rulant din România. Aceasta este o provocare cu care se confruntă atât România, cât și țările care trec prin aceleași schimbări climatice. Trebuie avut în vedere că țările care au, tradițional, o climă mult mai caldă au proiectat materialul rulant pentru a rezista la temperaturi mult mai ridicate,” precizează CFR Călători, conform Digi24.

Prioritatea principală a CFR Călători rămâne siguranța pasagerilor, iar compania face eforturi susținute pentru menținerea în circulație a tuturor trenurilor dotate cu instalații de climatizare. Totuși, în zilele cu temperaturi extreme, la nivelul șinei și al cutiei materialului rulant, care pot atinge valori de 50-80 de grade Celsius, sistemele de climatizare pot funcționa sub parametrii optimi, oferind doar ventilație.

 

CFR Călători oferă o serie de recomandări esențiale pentru pasageri

 

Hidratare constantă: Pasagerii sunt sfătuiți să se hidrateze permanent și să aibă cel puțin o sticlă de apă în bagaj.

Medicație personală: Cei care suferă de afecțiuni medicale trebuie să aibă la ei medicația necesară și să fie pregătiți să o folosească la nevoie.

Alertarea personalului: În cazul în care cineva se simte rău sau observă o persoană în dificultate, este esențial să alerteze imediat personalul de tren.

Aceste măsuri sunt deosebit de importante pentru persoanele cu sensibilitate crescută la căldură sau pentru cele care nu suportă temperaturile ridicate din cauza unor afecțiuni medicale.

Într-un context climatic în continuă schimbare, CFR Călători își asumă provocările și încearcă să asigure condiții optime de transport pentru toți pasagerii săi, subliniind necesitatea adaptării atât a infrastructurii, cât și a comportamentului călătorilor la noile realități.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel