Trucul cu apă caldă pe care trebuie să îl vadă toată lumea. Te scapă de durerile de cap și nu are efecte secundare

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Trucul cu apă caldă pe care trebuie să îl vadă toată lumea. Te scapă de durerile de cap și te lasă fără efecte secundare / Foto: Unsplash
Trucul cu apă caldă pe care trebuie să îl vadă toată lumea. Te scapă de durerile de cap și te lasă fără efecte secundare / Foto: Unsplash

Migrenele pot fi extrem de dureroase și debilitante, iar cei care suferă de această afecțiune sunt dispuși să încerce aproape orice pentru a obține un moment de ușurare. Un medic pe nume Dr. Sood a împărtășit recent un truc simplu care presupune folosirea apei calde și promite să ofere alinare în câteva minute, fără a provoca efecte secundare neplăcute.

Într-un videoclip TikTok, Andrea Eder, o antrenoare de afaceri din Miami, Florida, explică trucul: "Dacă aveți o migrenă și doriți să scăpați de ea rapid, luați apă cât de fierbinte puteți suporta și înmuiați picioarele în ea."

La prima vedere, acest sfat poate părea surprinzător de simplu, dar Dr. Sood, cunoscut pe platforma TikTok ca @doctorsood, oferă o explicație logică pentru eficacitatea sa.

 

Trucul cu apă caldă pentru combaterea migrenelor

 

"Este un truc pe care să-l încercați dacă suferiți de migrene. Nu are efecte secundare și vă poate ajuta", afirmă medicul.

"Înmuiați picioarele în apă fierbinte. Dar cum funcționează acest lucru? Acest gest va dilata vasele de sânge din picioare, îndepărtând astfel sângele de la nivelul capului, reducând presiunea asupra vaselor de sânge care provoacă migrena și, implicit, diminuând durerea."

Dr. Sood a cerut părerea adepților săi cu privire la acest truc, iar mulți au confirmat că l-au pus în practică și că a funcționat. Unul dintre ei a mărturisit că migrena sa a dispărut în aproximativ 10-15 minute, fără a lăsa senzația de greață. Alții au împărtășit experiențele lor pozitive, inclusiv faptul că au înmuiat picioarele în apă caldă timp de 10 minute, ceea ce a eliminat migrena.

 

Multe persoane s-au declarat mulțumite de truc

 

Această metodă simplă de ameliorare a migrenelor a fost practicată de mai mulți ani de către unii, care au descoperit că combinarea apei calde pentru picioare cu aplicarea unei pungi de gheață pe ceafă poate intensifica efectul terapeutic.

"Chiar ajută. De obicei, fac o baie cu apă cât de fierbinte pot suporta, mă așez pe margine, bag mâinile și picioarele în ea, apoi pun o pungă de gheață pe ceafă."

Cu toate acestea, fiecare persoană reacționează diferit la diferite metode de tratare a migrenelor, iar ce funcționează pentru unii poate să nu funcționeze pentru alții. Cu toate acestea, acest truc cu apă caldă este un remediu fără riscuri, care poate aduce un moment de ușurare pentru cei care suferă de migrene intense.

 

@doctorsood Have you tried this? #migraine #migrainerelief #migrainetiktok ♬ original sound - DoctorSood, M.D.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel