Oalele și tigăile sunt supuse uzurii în timp. Materialul de fabricație este cu siguranță important, dar și modul în care sunt utilizate. Din păcate, nu prea aveți ce face în privința zgârieturilor, a mâncării arse (toată lumea mai arde tocănița) sau a loviturilor, cu excepția faptului că trebuie să încercați să le evitați.
Dar atunci când o tigaie este compromisă, sănătatea dumneavoastră este în pericol. O tigaie zgâriată eliberează în timpul preparării alimentelor substanțe care cu siguranță nu sunt benefice pentru organismul uman. Acest lucru se întâmplă cu orice tip de material, fie că este vorba de ceramică, oțel sau fier.
În plus, gustul alimentelor poate fi, de asemenea, alterat.
În aceste cazuri, aveți două opțiuni: prima este să aruncați tigaia distrusă la coșul de gunoi. A doua este de a-i mai da o șansă și de a o face să revină ca prin magie la starea inițială. Dacă nu cunoști trucul cartofului pentru a face ca tigăile antiaderente distruse să fie ca noi, este timpul să afli care este.
Cartofi pentru oale și tigăi ca și noi în câteva minute
Sarea este adesea folosită ca remediu pentru murdăria abundentă. De fapt, poate chiar să depășească performanțele produselor chimice specializate. Sarea este, de asemenea, bine cunoscută de cei care fac curățenie în casă ca dezinfectant și detartrant.
În cazul tigăilor cu fundul deteriorat, se folosește un cartof pe lângă sare. Două ingrediente ieftine și la îndemână care vă vor ajuta să economisiți banii cu care intenționați să cumpărți o tigaie nouă. Cartoful și sarea vor îndepărta reziduurile arse și unsuroase fără a deteriora suprafața.
Trucul cu cartofi pentru a face ca tigăile deteriorate să arate iarăși ca noi
Există doar trei ingrediente pentru această operațiune aparent incredibilă:
- 1 cartof mare;
- 1 lingură de sare grunjoasă;
- ulei de măsline după gust.
După ce toate ingredientele sunt combinate, iată ce este de făcut: Începeți prin a lua tigaia deteriorată și a o usca cu hârtie de bucătărie. Apoi turnați sarea (puteți adăuga puțin mai mult de o lingură). Luați cartoful și, după ce îl tăiați în două, începeți să îl frecați pe tigaie. Mișcarea trebuie să fie circulară și să cuprindă fiecare colț al vasului.
Acum tigaia poate fi clătită și uscată din nou. Uleiul va servi în cele din urmă la ungerea suprafeței și la crearea unei patine protectoare. Lăsați uleiul câteva ore și îndepărtați-l fără a folosi detergent.
Iată așadar cum tigăile deteriorate vor fi ca și noi!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News