Pe măsură ce folosiți unele dintre vasele din bucătărie, în special cele care sunt în contact constant cu focul, acestea au tendința de a păta și au nuanțe închise sau chiar urme de grăsime la bază. Ce să faci în aceste cazuri?
Deși știm că există o gamă largă de produse industriale capabile să distrugă aceste pete, poate cel mai bun lucru pentru mediu și chiar pentru a reduce reziduurile toxice din alimentele tale, cel mai potrivit ar fi să apelezi la remedii naturale, de casă.
Cu o ocazie anterioară v-am povestit cum să vă strălucească tigăile cu bicarbonat de sodiu, acum merită să încercați un alt produs pe care cu siguranță îl aveți acasă: făina. Așa că să trecem la treabă și să îndepărtăm orice pete în mod eficient.
Credeți sau nu, acest ingredient poate fi folosit pentru diverse sarcini, de la curățarea argintării până la a vă face oalele și tigăile să arate ca noi. Încercați și veți observa eficacitatea!
Este foarte ușor să cureți cu făină tigăile și oalele tale
Crezi sau nu, acum poți folosi făina din bucătărie pentru a-ți face ustensilele să arate ca noi! Tot ce trebuie să faci este să realizezi un procedeu mai mult decât simplu prin care îți vei lua rămas bun de la grăsime.
Pas cu pas pentru a îndepărta arsurile de pe oale și tigăi:
- Se presară făină pe o cârpă uscată;
- Frecați ușor suprafața;
- Spală ca de obicei.
Grăsimea va începe să se scurgă, iar suprafața tigăilor și a oalelor va deveni mai strălucitoare.
Trucul pentru ca oul să nu se lipească de tigaie, chiar dacă nu mai are învelișul antiaderent
Trucuri pentru a curăța suprafața tigăii
Odată ce avem baza tigăii ca nouă, trecem la cel mai important lucru, suprafața ei antiaderentă. Pentru a curăța această zonă vom folosi un produs comun în orice casă și super ieftin: sarea.
În acest caz, beneficiile sunt duble, deoarece nu numai că veți obține o tigaie curată, dar îi va întări și proprietățile antiaderente.
Punem tigaia pe foc și când se încălzește adăugăm trei linguri mari de sare și așteptăm trei minute. Sarea va căpăta un ton prăjit. Apoi, scoateți tigaia de pe aragaz și lăsați-o să se răcească. Când este rece, îndepărtați resturile cu o cârpă uscată.
Îmbunătățiți proprietățile antiaderente ale tigăii
Dacă tigaia ta și-a pierdut unele dintre proprietățile antiaderente și mâncarea s-a lipit de fundul ei, nu dispera! De asemenea, avem un remediu casnic pentru a pune capăt acelui strat negru care se va forma în partea de jos. În acest caz vom folosi balsam de rufe. Da, așa cum ai citit. Pune puțin balsam pe zona în care s-a lipit mâncarea și lasă-l să stea aproximativ trei ore.
După acest timp, stratul lipit se va desprinde. Trebuie doar să clătiți tigaia cu apă și detergent de vase și să verificați că nu există urme de balsam.
Remedii pentru ca tigăile să arate ca noi
Dincolo de a le curăța cu atenție și de a aplica anumite produse pe ele, pentru ca tigăile să arate ca noi, este esențial acest truc foarte simplu: nu turnați apă rece peste ele cât sunt încă fierbinți. Este atât de ușor să le faci să reziste ani de zile în stare perfectă.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News