Publicitate
Pentru multe gospodine, praful pare a fi o problemă de nerezolvat. Mai ales vara, când ferestrele trebuie ținute deschise, dar toată mobila se acoperă cu un strat de praf uscat. Acest lucru este neplăcut pentru ochi și chiar periculos pentru sănătate.
În acest sens, francezii au o găsit o idee excelentă pentru a se asigura că praful nu se depune pe mobilă și alte suprafețe. Acest truc este folosit și principal în hoteluri și muzee.
Există o modalitate ieftină de a reduce cantitatea de praf din aer. Vă spunem cum puteți face o soluție anti-praf acasă, folosind produse din cămară. Aceasta înseamnă că nici măcar nu trebuie să cumpărați nimic în plus.
După ce ștergeți mobilierul cu o cârpă umedă din microfibră, aruncați câteva picături de glicerină obișnuită (cel puțin farmaceutică) pe suprafață și frecați-o cu o cârpă uscată.
Aceasta este o opțiune foarte bugetară, cum să scapi de praf. Mobilierul tău va străluci pentru mai mult timp.
Și balsamul, diluat în apă într-un raport de 1: 4, vă va scuti de problema prafului pentru o lungă perioadă de timp. Cu această soluție, puteți șterge mobila sau o puteți pulveriza pe suprafețe.
Vezi și:
Pregătește-te acum de iarnă: curăță caloriferul de praf fără aspirator. Acest truc te va salva mereu
Din casele noastre nu lipsesc caloriferele, care, iarna, sunt surse excelente de căldură. Înainte de sezonul rece, gospodinele se grăbesc să curățe caloriferele de praf și murdărie.
Unele gospodine le curăță cu periuțe de dinți vechi, unele - cu duza aspiratorului, iar altele cu cârpe. Aceste metode ajută la rezolvarea parțială a problemei, dar, în același timp, necesită mult timp.
În plus, uneori designul caloriferului face ca procedura de curățare să fie o sarcină descurajantă.
Gospodinele istețe au găsit o modalitate mai ușoară și mai rapidă de a curăța caloriferul de praf. Pentru asta, aveți nevoie de un cuțit pentru unt. Apoi, trebuie să treceți cuțitul printre elemenții caloriferului. Cu ajutorul cuțitului puteți curăța grilajele de ventilație și jaluzelele. Gospodinele nu recomandă folosirea unui cuțit ascuțit, pentru a nu zgâria suprafața caloriferului.
După ce ai îndepărtat praful, puteți șterge caloriferele cu o cârpă înmuiată în apă, în care ați pus puțin detergent de vase.
Ai văzut că este o operațiune ușoară. Dacă observați că sunt depuneri lipicioase pe calorifere, îndepărtați-le cu ajutorul unui degresant. La final aveți grijă să nu rămână pe calorifer soluții utilizate în timpul spălării. Caloriferele cu suprafețe plane, precum cele din aluminiu sau oțel vor fi mai ușor de curățat comparativ cu cele din fontă, unde veți avea mai mult de muncă.
Dacă aveți calorifere din fontă, trebuie să știți că acestea sunt cele mai predispuse la acumularea de depuneri de calcar și rugină.. Spălarea lor se face cu apă și diverse substanțe din acizi anorganici și aditivi utilizați împotriva coroziunii.
Caloriferele din oțel sunt mult mai ușor de întreținut. Oțelul nu reține la fel de multe depuneri precum fonta. Acestea pot fi demontate mult mai simplu, sunt mai ușor de manipulat și se spală și curăță rapid atât pe interior, cât și pe exterior.
Caloriferele din aluminiu nu ruginesc, prin urmare acumulează mai puține depuneri. De asemenea, se curăță cel mai ușor dintre toate tipurile de calorifere. Dacă le întrețineți periodic, acestea pot funcționa fără probleme chiar și 20 de ani.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News