Multe surse recomandă adăugarea unui vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu la un sos care este prea acru, ceea ce ridică pH-ul și îl face mai puțin acid. Însă și zahărul sau laptele pot fi două metode interesante de a stabiliza gustul sucului de roșii.
Pentru a determina care metodă este mai eficientă,am împărțit sucul de roșii în mostre de 3 căni și am adăugat în unele dintre ele fie zahăr, fie bicarbonat de sodiu, sau lapte, apoi le-am gustat pe fiecare în parte.
1. Adaugă bicarbonat de sodiu în sosul de roșii
Adăugați un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu în rețetă înainte ca sosul să fie gătit. Acesta este trucul pe care l-am găsit cel mai eficient dintre cele testate.
Testul pentru a vedea că trucul funcționează este formarea de mici bule pe suprafața sosului. Această reacție chimică este complet normală și înseamnă că bicarbonatul de sodiu își face treaba sa, eliminând aciditatea.
Apoi, continuați să gătiți, timp de cel puțin 20 de minute. Bicarbonatul de sodiu nu va elibera niciun gust ciudat mâncării
2. Adaugă lapte în sosul de roșii
Dacă sosul de roșii este proaspăt ( deci, aciditatea este scăzută) puteți adăuga un strop de lapte. Dar nu exagerați pentru că ar putea altera gustul preparatului.
3. Adaugă zahăr în sosul de roșii
Puteți contracara aciditatea roșiilor adăugând un vârf de cuțit de zahăr. Aceasta metodă acoperă aroma acidă, dar nu o contracarează.
Concluzia de final a fost că proba îmbogățită cu doar ¼ linguriță de zahăr a avut un gust strălucitor, echilibrat și o aromă mai intensă de roșii, în timp ce proba cu o cantitate egală de bicarbonat de sodiu a fost considerată plată și doar dulce.
Apoi am încercat să reducem cantitatea de bicarbonat de sodiu la 1/8 linguriță. Degustătorii au considerat că acest sos este mai apropiat de versiunea ajustată cu zahăr.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News