Trupele de elită din armata Rusiei acuză incompetența generalilor, care duc soldații la pieire 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
Mai multe baze militare americane, inclusiv cele din România au fost plasate în stare de alertă din cauza unei posibile amenințări teroriste
Mai multe baze militare americane, inclusiv cele din România au fost plasate în stare de alertă din cauza unei posibile amenințări teroriste

Soldaţii unei unităţi de elită ruse care luptă în Ucraina au publicat o scrisoare de protest în urma pierderilor suferite într-un atac despre care afirmă că a fost organizat în mod incompetent, relatează website-ul Meduza, citat luni de agenţia EFE.

''Soldaţii brigăzii 155 de infanterie marină din Flota Pacificului au trimis o scrisoare guvernatorului din Primorie, Oleg Kojemiako, plângându-se de acţiunile comandamentului, din care au rezultat pierderi mari'', scrie website-ul de opoziţie, cu sediul în Letonia.

Respectiva unitate este considerată o forţă de asalt de elită, dar cu toate acestea ea a pierdut în acel atac eşuat circa 300 de soldaţi, care au fost ucişi, şi jumătate din blindate.

În atacul efectuat la sfârşitul lunii octombrie asupra micii localităţi Pavlivka, în apropiere de Doneţk, în estul Ucrainei, trupele ruse au fost respinse de cele ucrainene, care au deschis focul asupra lor de pe poziţii mai înalte.

Această relatare este confirmată de apariţia pe reţele de socializare a unor postări cu conţinutul scrisorii şi a unor mesaje ale celor care au participat la acea confruntare.

Membrii unităţii menţionate cer guvernatorului din Primorie să-i solicite comandantului suprem al forţelor armate ruse trimiterea unei comisii independente - adică neasociată Ministerului Apărării - care să investigheze acel dezastru rezultat în urma organizării incompetente a atacului încheiat cu o mare înfrângere a armatei ruse într-o singură bătălie.

SUA cer Ucrainei să revină la negocieri cu Rusia (Washington Post)

 

Administraţia americană a preşedintelui democrat Joe Biden cere în privat Ucrainei să se arate în mod public deschisă la negocierile cu Rusia şi să renunţe la refuzul său de a dialoga cu această ţară până când preşedintele rus Vladimir Putin nu pleacă de la putere, a informat sâmbătă cotidianul american The Washington Post, citat de Reuters şi EFE.

Potrivit ziarului american, care citează surse la curent cu discuţiile interne, această solicitare a Washingtonului nu are ca scop să oblige Kievul să se aşeze la masa negocierilor. Mai degrabă decât o formă de presiune asupra Ucrainei, această strategie caută să se asigure că executivul ucrainean îşi păstrează sprijinul de care are nevoie din partea altor naţiuni, care au de suferit din cauza războiului din Ucraina, prin inflaţie şi preţuri la energie în continuă creştere, potrivit The Washington Post.

Oficiali americani şi ucraineni au recunoscut că interdicţia preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski de a negocia cu Putin a generat preocupare în unele părţi din Europa, Africa şi America Latină, unde efectele războiului asupra costurilor la alimente şi combustibil se resimt cel mai acut, scrie ziarul citat.

"Oboseala privind Ucraina este un aspect real pentru unii dintre partenerii noştri", a declarat un oficial american sub protecţia anonimatului.

La 4 octombrie, Zelenski a semnat un decret prin care declara oficial drept "imposibilă" perspectiva oricărui tip de negocieri între Ucraina şi Putin, dar lăsa uşa deschisă discuţiilor cu Federaţia Rusă.

Consiliul Naţional al Securităţii al Casei Albe nu a avut imediat un comentariu cu privire la acurateţea relatării, notează Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel