Rămășițele unui alpinist german, dispărut în timpul unei expediții pe un ghețar în apropierea Muntelui Matterhorn din Elveția în 1986, au fost recuperate recent, datorită topirii ghețarilor care a dus la reapariția unor trupuri și obiecte considerate pierdute de mult timp, conform unui raport Reuters.
Potrivit informațiilor furnizate de poliția cantonului Valais joi, descoperirea a avut loc pe 12 iulie, când alpiniști aflați într-o drumeție pe ghețarul Theodul din Zermatt au găsit rămășițele alpinistului dispărut. Prin intermediul analizei ADN, autoritățile au reușit să identifice alpinistul în cauză, care era dat dispărut încă din 1986.
Conform datelor furnizate de poliție, în septembrie 1986, un alpinist german, în vârstă de 38 de ani, a dispărut după ce nu s-a mai întors dintr-o expediție pe munte. Cu toate acestea, nu au fost oferite alte detalii referitoare la identitatea alpinistului și nici la circumstanțele exacte ale morții sale.
Încălzirea globală duce la topirea ghețarilor
În comunicatul publicat, poliția a inclus o fotografie cu o pereche de ghete de drumeție, cu șireturi roșii, care a fost găsită în zăpadă și care a aparținut persoanei dispărute.
Rămășițele alpinistului au fost supuse unei analize medico-legale la Spitalul Valais, ceea ce a permis experților să facă conexiunea cu dispariția din 1986, conform sursei citate.
Este demn de menționat că topirea ghețarilor, ca urmare a schimbărilor climatice, a condus la descoperirea cadavrelor unor alpiniști dispăruți de zeci de ani. Cu un exemplu notabil din 2015, când rămășițele a doi tineri alpiniști japonezi, dispăruți pe Muntele Matterhorn în urma unei furtuni de zăpadă în 1970, au fost descoperite, iar identitatea lor a fost confirmată cu ajutorul testelor ADN.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News